Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dělnická strana a Já....

Předseda vlády Jan Fischer se dne 27.8.2009 setkal s předsedou romského sdružení Dženo Ivanem Veselým. Podle premiéra byla schůzka velmi užitečná a inspirativní. Veselý na ní Fischerovi předal i petiční archy s 3200 podpisy, které požadují zrušení Dělnické strany.

To zní jako: "Občanské sdružení českých rybářů požaduje zrušení ODS..." Nejsem si jistý, že by je předseda vlády vůbec přijal a navíc svolal na jejich počest tiskovou konferenci, na ketré by prezentoval průběh a závěry jednání s nimi.

Často mám smíšené pocity z aktivit romských reprezentantů. Stanoviska a postupy, které volí bych nazval kontraproduktivními. Nejsem příznivcem profesionálních Romů. Takže, co pořád mají proti legitimní politické straně? Proč na adresu DS padají tak silná slova,jako je rasizmus, neonacizmus, xenofobie....?

Nuže, jak zjistit, co jsou zač? Jsme v 21.století, v době internetu, takže pojďme "googlit". Zadávám do vyhledávače Dělnická strana  a doklikám až na Dělnické listy. Tak ....., tady to začíná být teprve zajímavé. Jsem u programu DS a nestačím se divit:

Vypovědět ilegální přistěhovalce. Lidé bez státní příslušnosti budou vyloučeni ze všech státních podpor a dotací. Nechceme být „žumpou Evropy" a zemí plnou imigrantů, přistěhovalců ze států bývalého Sovětského svazu, Balkánu, Asie, Dálného východu apod. Požadujeme zrušení přistěhovaleckých táborů a zrušení všech podpor pro přistěhovalce. Politický azyl či povolení k pobytu může dostat pouze osoba splňující morální kvality a odborné znalosti, u níž je předpoklad, že se přizpůsobí národním tradicím a zvykům občanů České republiky a je zde záruka plné asimilace do většinové společnosti.

Požadujeme, aby vlastnictví výrobních prostředků, budov apod. bylo nejen soukromé, ale i družstevní a státní. Zejména podporujeme vznik podniků se zaměstnaneckými akciemi, v kterých zaměstnanci jsou ve vztahu k zaměstnavateli jeho partneři a podílejí se na čistém zisku podniku, jakož i odpovědností za jeho chod.

Zajistit kvalitně fungující zdravotnický systém. Zdravotní péče musí pro občany zůstat bezplatná, .....

Jednoznačně odmítáme snahy postavit zákonem homosexuální vztahy na stejnou úroveň manželství. Žádáme zrušení zákona o partnerských vztazích.

Požadujeme zavedení určování národnosti obyvatel republiky a jejího potvrzení do rodných a křestních listů, rovněž i občanského průkazu. V tomto smyslu je třeba změnit Ústavu ČR.

Absolutní zákaz všech drog, které se v tomto evropském prostředí za škodlivé drogy považují. Tvrdé tresty pro jejich distributory a uživatele.

Zdroj: Dělnické listy

http://www.delnicka-strana.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=74&Itemid=103

Nepřítel mého nepřítele je můj přítel a tak vhůru na stránky Antifa.To, co vidím kopírovat snad ani nechci, takže každý čtenář na vlastní nebezpečí. Jestli si monitory pozvracíte tak je to váš problém. Já vás varoval.

Zdroj: Antifa

http://antifa.cz/nclanky.php?id=197&tab=mzdomova&slovo=Lucie%20%A9l%E9grov%E1

Ve chvíli, kdy chci komentovat body a fotografie, tak mi přes rameno nakoukne moje paní a povidá:"To zní docela rozumně, že?"

"Ne, miláčku to není rozumné.Zdravotnictví např. musí projít důkladnou reformou a těch věcí je více..."

"Radečku, nevím v jáké krizi je zdravotnictví,ale když platím zdr.pojištění, tak nevím, proč v ordinaci platit znova a v nemocnici zase..."

Vracíme se na program DS a procházíme ho celý bod za bodem. Zjišťuji, že mi dochází dech i argumenty.Zahnán do kouta volím podpásovku:

"A co ty fotky?!"

"No v každé partě se najde pár......Spíš by tě mělo zajímat, proč mají tolik sympatizantů a voličů, Radku!"

"Prvoplánové fráze Lenko ,nic víc v tom programu nevidím."

Hlavou mi bleskne kacířská myšlenka.Nejsou to naše (Romské) skutky, co žene voliče do náruče DS? Jsou snad Janovští starousedlíci rasisti, nebo jen zoufalí lidé, kteří se chtějí v klidu vyspat, protože ráno vstávají do práce? Marnost situace, ve které je soužití jejich a mých soukmenovců, dohnalo slušné lidi k tomu, že provolávali neslušná hesla.......

"Radečku? Co když DS jenom hájí národní zájmy. Tvé internetové diskuze jsou defakto to samé. Tobě také jde o jistou formu národního obrození romů v ČR. Ty chceš, aby tvůj národ povstal z toho marasmu, ve kterém se nachází. DS velice svérázně dělá to, co považuje za vlasteneckou povinnost. Kritizovat můžeš jenom způsoby jak to dělá. Hlavně,ale nebuď pokrytec."

"Víš co Lenko, jdi volit Vandase!"

"Miláčku meleš 3,14čoviny víš, že volím Jaroslava Foldynu"

Dneska jsem bez večeře a zítra nesmím zapomenout koupit velkou kytku a sáhodlouze se omlouvat.....Jsem idiot. Občas mě pěkně štve, když zjistím, že nemám pravdu.

Je nutné rozpustit DS? Členská základna je početná, voličů má spoustu. Domnívám se, že z popela DS povstane SD (strana dělníků). Novodobý hon na čarodějnice.....Jsem na Facebooku ve skupině za zákaz DS, avšak uvědomuji si, že to chce něco jiného. Potřebné kroky musí učinit někdo jiný. MY ROMOVÉ. Svou změnou chování, přístupem k společnosti, státu a zejména svému okolí. To je recept na zrušení DS a jiných........

Drahomír Radek Horváth

 

 

PS: Kateřino uvědomuji si, že z těch gramatických chyb ti stojí vlasy hrůzou na hlavě, tak jako minule. Promiň, ale lepší to asi už nebude. Snažil jsem se co to dá, ale je to marné. Vyjmenovaná slova a jiné ošidnosti y/i jsou pro mě nepochopitelně složité a nezapamatovatelné :-).

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Drahomír Radek Horváth | sobota 5.9.2009 20:40 | karma článku: 30,89 | přečteno: 2423x
  • Další články autora

Drahomír Radek Horváth

Nevím jak se k tomu postavit

Nejsem paranoik, nepaušalizuji, lidi posuzuji podle kvality charakteru a nikoliv podle barvy kůže, toleruji jiné názory, jiná náboženství, jiné sexuální orientace, atd.

21.7.2015 v 7:26 | Karma: 25,03 | Přečteno: 874x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Romové jsou zlatý důl

V první řadě bych nerad, aby vznikl dojem, že Romové obecně jsou sociálně vyčlenění a že jejich/naše integrace do společnosti se týká celé jedné národnostní menšiny občanů ČR. Mnozí z nás jsou integrováni do společnosti.

11.7.2015 v 11:04 | Karma: 34,07 | Přečteno: 1883x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Ruce pryč od Děčína, pseudoaktivisté

Takže jsem si otevřel na internetu Deník Referendum s vidinou načerpání objektivních informací v té záplavě on-line bulváru to byl doposud můj elixír vyváženosti a pravdivosti. Celkem natěšený jsem se začetl do komentáře slečny Čonkové (Sousedské vztahy ohrožené nenávistí: Ty černá hubo, co tady děláš?), který pojednává o drsné reakci majitele pozemku v Děčíně, po té, co mu do zahrady „přepadl“ sedmiletý chlapec. Autorka sama píše, že poskládala vedle sebe výpovědi, aniž by je hodnotila. Myslí navíc, že právě tak získáme obrázek.

11.7.2014 v 21:26 | Karma: 13,52 | Přečteno: 951x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Romové, ukažte laskavost a solidaritu!

My Romové jsme právoplatní občané České republiky a jako tací, krom práv a povinností z toho vyplývajících, máme také (nebo bychom měli mít), jisté soucítění se všemi spoluobčany tohoto státu, kteří právě v těchto dnech zažívají nejhorší životní období. Tisíce lidí v této zemi bylo ohroženo na zdraví a majetku a spousta z nich přišla v důsledku živelné katastrofy o veškerý majetek, nebo o jeho velkou část. Tito lidé jsou nyní odkázáni na pomoc svého okolí a na míře solidarity všech lidí bez rozdílu etnicity, kteří mají srdce na správném místě. Romové, prosím vás ukažte všem, že jste to právě vy, kdo má srdce a dovede pomoci v nouzi.

8.6.2013 v 12:19 | Karma: 36,56 | Přečteno: 5376x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

My a oni

Facebook je plný svinstva to je známá věc. Je však s podivem, že nechutnosti se tam dělí na ty, které jsou přijatelné, vtipné a humorně parodující a na ty ostatní. Jádro pudla však vězí v tom, že pokud se to přímo netýká mé osoby tak je mi to vuřt a jestli se to trefí do nějaké skupiny vůči které, mám nějakou zjevnou, nebo latentní zášť, vůči které cítím nevraživost, tak se tomu směji a sdílím na svou stránku jak smyslu zbavený. Urážky a hanlivé texty dostaly svůj etnický kabátek a tím pádem také řadu obhájců.

17.4.2013 v 20:08 | Karma: 15,89 | Přečteno: 856x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Fritzlovi opět povolili přesun do běžného vězení. Na svobodu ho pustit nechtějí

14. května 2024,  aktualizováno  11:33

Na doživotí odsouzený Rakušan Josef Fritzl, který 24 let věznil a znásilňoval svou dceru, se ze...

Polovina umírajících by potřebovala přístup k paliativní péči, říkají experti

14. května 2024  11:32

Pro více než polovinu umírajících by byla vhodná nějaká forma paliativní péče, tedy přístupu...

Putin udělal z Patruševa svého poradce, vzal k sobě i možného následníka

14. května 2024  11:30

Ruský prezident Vladimir Putin jmenoval dosavadního tajemníka ruské bezpečnostní rady Nikolaje...

Meteorologové prodloužili výstrahu před požáry. Hrozí hlavně v Čechách

14. května 2024  11:26

ČHMÚ prodloužil kvůli suchu a větru varování před požáry. Na severu Čech potrvá nebezpečí do pátku,...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik