Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

BoboHml

21. 12. 2009 13:00
Todle mi uteklo

tak dodatečněR^R^

0 0
možnosti
VD

všd

21. 12. 2009 12:50
Dokážete si představit takovou sebekritiku od židů

Já teda ne. Nedokážu si představit, jak by např. Jan Fischer napsal, že půjčovali na vysoký úrok, postrkovali na místa ve státní správě zásadně jen další židy ...

Prostě ne. Ale když je nyní snaha svatořečit papeže Pia XII., to křičí. Jak mohl zabránit holocaustu, když mu před palácem pochodovali nacističtí vojáci? Naopak americký prezident a britská královna tomu zabránit mohli. A neudělali nic.

0 0
možnosti
JF

picard

15. 10. 2009 12:55
Dělnická strana a Já....

Účastnil jsem se asi opravdu velkém pokusu o pogrom cigánů v Litvínově. V Janově jsem se narodil a prožil tam kus svého života, ale nakonec jsem musel utéct. Moji rodiče tam bohužel ale ještě stále musejí žít. DS je pro mě...jako pravicově smýšlejícího demokrata, který miluje svou svobodu a, snad, nebude opařeně stát jako moji rodičové, až mi ji zase nějaká svoloč bude brát...něco nepřekousnutého, jejich program je demagogie a jde proti obyčenému člověku. Ale o cigánech říkají pravdu, a já jim za to tleskal (běloch, heterosexuál, 28 let, vysokoškolák) a pak se s nima vydal na pochod do Janova na cigány a daufal, že jich dostaneme co nejvíc...kdybych někdy dostal Vás, tak se omlouvám. Trochu jsem v rozpacích, že by snad? jeden? relativně chytej? Ono to ale přejde až zase pojedu k rodičům na oběd, jako jezdíte Vy.

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

12. 11. 2009 20:02
Re: Dělnická strana a Já....

Věřím, že lidí jako Já je víc a bude nás přibývat...Tak snad nadruhou stranu lidi jako vy jednou změní názor na nás Romy definitivně. Jde o koexistenci, která by byla bezproblémová to je kliše neustále omílané, ale nepřestávám být optimista. Bude líp.

0 0
možnosti
E

eAA00

6. 9. 2009 20:27
Karma

Musím Vám vyjádřit podporu a byl bych moc šťastný, kdyby takových Cikánů  /v dobrém; také se spíše setkávám s tím, že Cikáni jsou Ti slušní a Romové ti vyčůránci ohánějící se rasismem/  bylo množství větší než malé. Přesně jak jste napsal a jak pořád dokolečka píší kvanta "nacistů, xenofobů, rasistů"  DS je potřeba jako zrcadlo politikům. Až se o problém SKUTEČNĚ začnou zajímat normální politické strany  /teď snad okrajově jen SSO, která však nemá šanci dostat se do tisku, o TV nemluvě/, pak bude mít DS podporu asi jako Balbínova Poetická strana.

TAké nechápu, proč mohou být demonstrace proti rasismu, kde si přihřívají polívčičku profesionální "Romové", ale když se má konat demonstrace v Kolíně proti romské kriminalitě, kterou spontánně svolávají studenti /ne žádní holohlavci/, okamžitě je tam Kocáb i s policajty a "vyjednává se" do té doby, než vše odvolají.

0 0
možnosti
K

kion1111

6. 9. 2009 16:13
Dobrý článek

Ano jádro pudla je ve změně chování cikánů, či chcete-li romůR^

Karma pane Horváth!!

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

6. 9. 2009 14:05
Všem diskutérům:

 Jsem rád, že zdejší diskuze je na vysoké urovni a bez vulgarismů a osobních útoků. Omlouvám se všem,které můj článek urazil a děkuji všem kteří pochopili.

 

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

6. 9. 2009 13:49
Děkuji

za citaci z "programu" DS. Ač jsem "bílý heterosexuální vzdělaný 'spořádaný' mladík neužívající drogy" (tedy u těch drog by mě zajímalo, zda se tím absolutním zákazem všech drog myslí i cigarety a alkohol včetně piva a vína v množství větším než prokazatelně zdravém, neboť i tyto látky "se v tomto evropském prostředí za škodlivé drogy považují", minimálně tedy odborníky na danou problematiku - pak bych byl s drogami na štíru) , tak představa, že bych žil ve státě dle představ DS mě děsí.

A co mě děsí víc je, že taková směsice názorů má u nás dost příznivců na to, aby se o tom muselo psát.

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

6. 9. 2009 14:10
Re: Děkuji

 Nezapomínejme hlavně na plánovanou persekuci uživatelů drog.Drogová závislost je řádně diagnostikovatelná choroba , ať se nám to líbí nebo ne .........

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

6. 9. 2009 13:45
Dobrej clanek Radku...

I kdyz se vsim nesouhlasim. Ja jsem pro zruseni DS.... Vzdycky se najdou frustrovani magori, kteri  vecne hledaji nepritele a lide, kteri se nejak lisi se jim k temto ucelum velmi hodi.. Bylo by dobre se poucit z nedavne historie a jejich aktivity zastavit hned v zacatku...

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

6. 9. 2009 14:09
Re: Dobrej clanek Radku...

 Já vím moje FB přítelkyně,ale mě nejde až tak o členskou základnu určité strany ani o zrušení legitimní pol.strany. Snažím se pochopit jejich voliče o kterých si myslím , že jsou (většina) slušný lidi,pouze flustrovaní ze situace která panuje.Naivní víra v to , že právě DS by mohla cokoliv změnit mi nedá v klidu spát......-(

0 0
možnosti
HZ

Hynek Z

6. 9. 2009 11:15
D.H.R.

Radka znám z diskusí již déle a jeho příspěvky - i když se všemi se nemusí vždy plně souhlasit - a hlavně názory i život, jsou pro mě zárukou optimismu, že to s "Romy" není jen špatné.;-)R^

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

6. 9. 2009 11:32
Re: D.H.R.

Díky, že jsi zavítal.:-)

0 0
možnosti
D

Deliveres

6. 9. 2009 10:34
Mám kamaráda, který je

také Cikán a když u domu okřikl Cikánskou mládež, která dělala hrozný nepořádek, tak na něj začali křičet Gadžo. Mám rovněž dalšího kamaráda a když mu řeknu schválně Rom, tak mi vynadá, že není Rom, ale Cikán. Správně totiž pochopil, že Cikáni by si již měli uvědomit kdo jsou a za svoje etnikum by se neměli stydět.

0 0
možnosti