Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Reklama, kam se podívám

Všude se mluví o smogu, ale mně nejvíc vadí ten reklamní. Je prostě všude bez ohledu na rozptylové podmínky. Nedá se vyvětrat ani ignorovat.

Ještě než svleču děti ve školce, dozvím se jaký že báječný lux pečuje o koberce, po kterých se děti válí a kterou chemikálií jsou dezinfikována umyvadla. Minulý týden byla celá třída den v jakémsi zábavním parku, který jako propagační akci věnoval dětem vstupenky za symbolickou cenu. Když jsem viděla tu reálnou, byla to jejich návštěva první i poslední. U nedávného zápisu jsem toho pro slzy dojetí moc neviděla. Hned, jak jsem si doma osušila oči kapesníčkem (přibaleným coby bonus ke kapkám proti rýmě), mohla jsem zaostřit na obsah reklamní igelitky s dárkem pro našeho budoucího prvňáčka. Kromě omalovánek od výrobce aktovek, několika vzorků čajů, ukrývala i rozvrh hodin od nejmenované mlékárny, propisku obchodu se sportovními oděvy, vzorek vitamínového dropsu a záložku. Tu vyrobili páťáci. Naprosto zmateně jsem ji několikrát prohlédla, než mi došlo, že na ní reklamu nenajdu.

V práci nám žádný potěr nepobíhá i přesto si člověk nevydechne ani na toaletě. Jakmile za sebou zavřu dveře, mám před očima obsáhlé pojednání o menstruačních kalíšcích. Mohu si vybrat. V kabince vedle je přes celé dveře leták výrobce toaletních papírů. Patří ke kalendáři nad umyvadlem, jelikož bokem vyrábějí ještě mýdla. A to nechci vědět, co mají nad mušlemi pánové. Ale když jsme u chlapů. Nedávno jsem se musela jednoho playboje v trenkách držet celou cestu MHD za rozkrok, protože výrobce plavek umístil tyhle fešáky na reklamní madla v autobusech.

Člověku za chvíli hučí v hlavě a tak by nejraději sklopil hlavu a snažil se prokličkovat mezi poutači všeho druhu domů. Pro tyto případy se pojistila místní pizzerie a fotografie svých výrobků s olivami a pršutem vylepila na chodník. Vím díky tomu všemu, kdo sponzoruje lavičky v parku i pytlíky na psí poklady.

Mám doma reklamní deštník, kalkulačku, flash disk i pouzdro na tampony.

A mám také z toho všeho jednu směnu permoníků tam, kde dřív sídlil zdravý rozum. Nejsem kromaňonec. Vím, na co je dobrá reklama a že kdo není vidět, nevydělává. Ale vadí mi všudypřítomná reklama za hranicemi etiky. A především tam, kde je zřídka kdy braná jen jako reklama a to u dětí. Prostě proto, že to již zkrátka přeťápli.

Normálního dospělého celkem vyflusne, když má vysvětlovat v jednom dni gramatiku, geometrii a ještě vyzdvihnout negativa předražené aktovky s tím prašivým koťátkem, které vleze, kam může i nemůže. Když ty letáky se povalovaly ve škole a byly tak hezoučkéé...

Výlet se školou byl fajn, ale víkend jsem strávila vysvětlováním, že pojedu nakoupit, ale budou sedět maximálně ve vozíku a ne v kinder parku za 600Kč, abych si já v klidu nakoupila.

Když jdou snídat, odcházím s kávou stlát, abych neviděla ty jejich protažené ksichty, že musí chroupat no name cereálie namísto těch jejichž vzoreček dostali ke sváče od té hodné paní ve škole, co přišla převlečená za selku. Jakoby na statku dojili polštářky s čokonáplní.

Jeden neví, jestli dřív vysvětlovat, nebo na rohlík nakreslit paštikou alespoň kočičí hlavu, aby ty jejich pobledlé obličeje alespoň na chvíli pookřály.

No jasně, že nás jako národ momentálně pálí víc věcí. Ale kdyby se někdo z poslanců rozhodl bojovat proti reklamnímu prejtování dětských mozečků, slibuji, že budu vydělávat na státní dluh s úsměvem na tváři. Přísahám.

  

pro www.popelky.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kristina Salvetová | čtvrtek 2.2.2012 18:00 | karma článku: 16,15 | přečteno: 874x
  • Další články autora

Kristina Salvetová

Stará tlustá unavená , tady mě máte

Návrat do práce po mateřské je milník, který mnohé nažene hrůzu. Když svléknete pohodlné legíny, pocintané triko a přestanete se tvářit, že to, co je v noci pyžamo, je přes den ležérní outfit, bude to bolet. Nejinak je tomu u mě.

9.8.2023 v 16:33 | Karma: 20,54 | Přečteno: 526x | Diskuse| Ona

Kristina Salvetová

Řeknu vám, co nikdy neřeknu

Taky jste měli jako malí větu, kterou Vaši rodiče často používali a vy jste je za to nenáviděli? A to dokonce tak, že jste si svatosvatě přísahali, že ji nikdy nepoužijete?

2.8.2023 v 9:44 | Karma: 12,20 | Přečteno: 333x | Diskuse| Osobní

Kristina Salvetová

Tak nám zavřeli poštu, paní Müllerová!

Jedni se radují, druzí rozčilují a třetí v nejistotě hledají, jestli se jejich pošta ocitla na black listu. Vláda se hájí záchranou státního prodělečného podniku a populisté se zaklínají seniory se složenkami.

31.3.2023 v 12:39 | Karma: 13,47 | Přečteno: 266x | Diskuse| Hyde park

Kristina Salvetová

Když jaro, tak drožďovou

Jarní únava přichází stejně nečekaně jako nevítaná návštěva a zůstává stejně dlouho. Kdyby to tak chtělo vypít kafe a odtáhnout. Záleží na pohoštění, které ke kávě připravíte. Já doporučuji drožďovou pomazánku. Odtáhnou všichni.

16.3.2023 v 15:09 | Karma: 18,65 | Přečteno: 353x | Diskuse| Ona

Kristina Salvetová

Jsem boomer a je mi fajn

Víte, jak se pozná, že jste boomer? Zeptáte se děti, co to vlastně znamená. Jako odpověď se vám dostane výčet vlastností, díky kterému stejně nepochopíte, proč jste pro ně fosilie, zatímco u vás je všechno v cajku.

1.3.2023 v 6:40 | Karma: 37,89 | Přečteno: 2747x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Migranti přitvrdili, útočí na Poláky přes plot i klacky s noži, ukázalo video

28. května 2024  21:09,  aktualizováno  21:15

Na polsko-běloruské hranici přituhuje. Migranti, kteří se pokoušejí proniknout do Polska, jsou...

Wagnerovci se zapojili do hromadné potyčky v Čeljabinsku, zněla i střelba

28. května 2024  20:53

Na ruských sociálních platformách se během víkendu rozšířilo video, které ukazuje potyčku na ulici...

Parlament v Gruzii přehlasoval veto, zákon o zahraničním vlivu projde

28. května 2024  18:12,  aktualizováno  20:18

Gruzínský parlament v úterý přehlasoval veto kontroverzního zákona o zahraničním vlivu. Prezidentka...

VIDEO: Francouzský poslanec mával palestinskou vlajkou, vykázali ho

28. května 2024

Dolní komora francouzského parlamentu v úterý na patnáct dní vyloučila poslance z krajně levicové...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 961x
Považuji za ztracený den, kdy jsem nikoho nepobavila. Miluji život takový, jaký je a lidi, které v něm potkávám, jejich příběhy i přítomnost. A  také studené ovocné knedlíky, vůni tlejícího listí, kopretiny, letní rána a české filmy. Chutná mi cokoliv, co uvařil někdo jiný než já. 

 

Seznam rubrik