Jsem boomer a je mi fajn

Víte, jak se pozná, že jste boomer? Zeptáte se děti, co to vlastně znamená. Jako odpověď se vám dostane výčet vlastností, díky kterému stejně nepochopíte, proč jste pro ně fosilie, zatímco u vás je všechno v cajku. 

Děti jsem měla sice ve vyzrálém, přesto v lecčems telecím věku. Ale ne na stará kolena. Rozhodně nejsem ještě křupavá, spíš vláčná. Nebo ve vleku. Jak kdo chce. 

Stárnu stejně rychle jako moje děti, A i přesto, že používám "ty internety", mám "dotykáč" a pochytila jsem některé nejpoužívanější anglické výrazy, děti věří, že pamatuji, jak padaly přesličky do bažin, než se z nich stalo hnědé uhlí. 

Jsem boomer, tedy fosilie, přežitek, vegetativní stádium měňavky.  Z mnoha důvodů. Telefon si na noc vypínám a používám Facebook. Mám ráda hlášky z českých filmů. Umím vyplnit složenku  na první pokus. Mám závratě z koukání na PC hry, kde se prudce mění perspektiva.  Nepovažuji za jídlo nic, co se zalilo horkou vodou v plastovém  kelímku. Z vtipných videí mám nejradši ta se zvířátky. Netoužím být slavným youtuberem. Kočka navíc by mi doma nevadila. Southpark jsem nedokoukala. Neznám většinu zkratek, kterými se mnou děti komunikují po sítích, a nebo je mylně pokládám za překlep. Naopak mnohdy překlep považuji za zkratku nebo anglicismus a snažím se pochopit jeho význam.  Snažím se, ale nestačí to. 

Mohla bych se oblékat jako diblík, nasávat všechny trendy a culit se, když mě laciný lichometník zamění za sestru mé dcery. Ale to se nestane, protože  po mně občanku nechtěli ani  v hospodě ani v patnácti, Mám asi takový oduševnělý výraz nebo mi senilita kouká z očí. 

Jako fosilii je mi dobře. Jsme v kurzu. V Sotheby's vydražili kámoše T-rexe za osm milionů dolarů. 

Ale teď vážně. Každý rok se cítím lépe a lépe. Nechci, aby mi bylo dvacet, nechci vypadat na dvacet a nechci mít v hlavě takové šunkafleky jako ve dvaceti. Je mi kupa a je mi dobře. Navíc se to zlepšuje. 

Od čtyřiceti je mi jedno, co si o mě kdo myslí. Vím, co chci, kdo jsem a kam jdu. Miluji svůj život a lidi v něm. Stejně jako každé ráno, které mi přinese a každý den, za kterým se mohu ohlédnout. Úplně se těším, co mi přinese padesátka. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kristina Salvetová | středa 1.3.2023 6:40 | karma článku: 37,89 | přečteno: 2747x
  • Další články autora

Kristina Salvetová

Když jaro, tak drožďovou

16.3.2023 v 15:09 | Karma: 18,65

Kristina Salvetová

Jste psí nebo kočičí?

22.2.2023 v 14:11 | Karma: 18,88