Vůbec nejde o záchranu ohrožených migrantů - opravená verze

Odpoledně jsem pod stejným nadpisem napsal článek, který se ale nelíbil "adminovi", proto jej přesunul z hlavní stránky a dalších sekcí na můj soukromý blog. Pochopil jsem, proškrtal jsem a uvádím jeho opravenou a zkrácenou verzi.

Mainstream prakticky denně předkládá veřejnosti emotivní zprávy a záběry o dalších a dalších zachráněných, prý ohrožených migrantech, o které se prý musíme všichni svorně postarat.

Po určitém a dost dlouhém čase je ale lidem naprosto zřejmé, že se o žádné, proti jejich vůli ohrožené migranty nejedná. Vypadá to jen na velice dobrý business a politiku, a že předmětné zprávy jsou jen účelovou propagandou a plošně šířenou demagogií.

Podle veřejně dostupných informací, tito migranti sami a dobrovolně za takovými službami přicházejí, platí si za ně, a na základě vlastního rozhodnutí se tak sami vydávají na nejistou cestu za případně ekonomicky lepším a bezpracným životem.

Proto by bylo vhodné a zapotřebí, jako protiváhu takové propagandě a demagogii, stejně tak opakovaně mluvit a psát o realitě, jaká ve skutečnosti je, že žádní, proti jejich vůli ohrožení migranti ve skutečnosti nejsou.

Neziskovky u nás jsou nebývale štědře dotované státem. Stát by měl ze svého rozpočtu financovat a podporovat takovou politiku a aktivity, na kterých má sám zájem, a které podporovat chce.

Proto, jestli stát dnes takovou migraci oficiálně odmítá, nepodporuje ji, tak by také neměl financovat a podporovat neziskovky, které takto činí.

Ušetřené finanční prostředky by mohl naopak přidat doma tam, kde zrovna chybí, např. do potřebné sociální péče, do školství, sportu, na podporu rozvoje vědy, atd., atd.

Na závěr chci prohlásit, že tímto nepropaguji ani nevyjadřuji jakoukoliv rasovou, národnostní, náboženskou ani jinou nesnášenlivost vůči jednotlivcům či skupinám osob, obzvlášť pak vůči menšinám a už vůbec nevyvolávám nebo neeskaluji jakékoliv nenávistné nálady, jak se to odpoledne jevilo "adminovi", že chci jen upozornit na skutečnosti, které jsou v určitých médiích předkládané a vykládané "poněkud jinak".

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastimil Dorotík | pondělí 23.7.2018 23:03 | karma článku: 36,49 | přečteno: 1168x