Senioři zneužívaní k politickým a mocenským hrátkám

Praktiky šmejdů vykonávané na bezbranných seniorech se zřejmě posunuly o level výše, a to i do politických a vládních kruhů.

Senioři si mají užívat zaslouženého odpočinku. A mají také čerpat z výdobytků, které ve společnosti vytvořili, a o které se zasloužili za dlouhou dobu svého aktivního života. O tom není vůbec žádných pochyb. Ono, společnost se za období jednoho lidského života vždy posune ve svém vývoji výrazně dopředu, takže je vždy za normálních okolností z čeho brát. Proto i dnes seniorům poskytované rostoucí prebendy, navyšování důchodů a pod ...... jsou naprosto v pořádku a mělo by tomu tak být.

Takto to vypadalo ještě včera, což se dnes ale jeví poněkud jinak.

Dnes to pro seniory už není poskytování z výsledků úspěšných předchozích období, ale děje se tak na úkor budoucích generací, na úkor jejich dětí a co ještě hůře, na úkor jejich vnoučat.

Že důchody a sociální dávky u nás v posledním období nepřehlédnutelně rostou, a že jejich příjemci jsou s tímto vývojem spokojeni, o tom není žádných pochyb.

Jenže vláda tak nečiní z výsledků dosavadní prosperity, o kterou se dnešní senioři zasloužili. Vláda si na to půjčuje nehorázné částky, zadlužuje tak celou zemi a vytváří obrovské dluhy, které padnou na hlavy následujících generací, potomků těchto dnešních seniorů (a to jak z hlediska jejich nouze, tak z hlediska samotné suverenity jejich země). Vypadá to, že naše politická garnitura se chová jako ve stylu „Po nás potopa, nám je to potom už všechno jedno“.

Solidarita je krásná a záslužná věc – „Svoboda rovnost, bratrství", když mám, tak se rozdělím, je to lidské. Jenže to, co se tady dnes odehrává, to už o žádné solidaritě není. To je zjevné uplácení si jedné, či dvou velkých sociálních skupin zadlužováním, okrádání budoucích generací, a to vše jen pro udržení si získané politické moci.

Zjevně to není proces, za který by nikdo nemohl. Nejedná se o žádnou vyšší moc. A nějaký, dnes („jako za Goebbelse") denně skloňovaný Covid je zjevně jen fíkovým listem a podvodem na lidi, protože jsou jiné a daleko závažnější, horší a nebezpečnější nemoci, které se tady vůbec, ale vůbec neřeší (proč zrovna Covid ….?).

Evidentně je to vědomý a dobře řízený proces s konkrétním cílem, při kterém se pokrytecky zneužívá přirozeného humánního cítění lidí a solidarity s méně úspěšnými a méně mocnými.

Úroveň, výkonnost a produktivita naší země je prokazatelně bohatě dostatečná na to, aby naši senioři a sociálně slabí mohli mít důchody a prebendy, jaké si zaslouží, a aby o ně bylo řádně postaráno, aniž bychom si na to museli někde půjčovat. Důkazem je i to, že naše země přežila 30 let porevolučního transformačního období, při kterém se toho tady zjevně "rozkradlo" za bilióny.

(Jinak je např. ubohostí této společnosti a vládních garnitur, že u nás ještě stále existují bezdomovci, kteří se válejí se někde pod mosty a my jim jako „výraz soucitu, solidarity a dobročinnosti" nabídneme jen polystyrénové futrály (navíc pořízené z dotací), je to projev neskutečného pokrytectví a dekadence společnosti v 21. století).

A přitom stačí jen tak nekrást a nebo spíš nenechat se tak okrádat.

A. Babiš udělal svou úspěšnou politickou kariéru na slibech, že zastaví rozkrádání této země a přivede ji k řádnému hospodaření a prosperitě. Pár let to také takto i zdánlivě vypadalo. Jenže dnes se A. Babiš staví do řady k těm předcházejícím, po jejichž zádech se vyšplhal nahoru.

Senioři by neměli ustupovat od svých morálně a humánně oprávněných požadavků na adekvátní kvalitu života ve stáří. Ale neměli by se také nechat zneužívat k politickým a mocenským hrátkám, tj. stát se nějakým fíkovým listem, nástrojem a důvodem k okrádání této země - tedy jejich země a především země jejich dětí a vnoučat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastimil Dorotík | pátek 9.10.2020 12:47 | karma článku: 14,81 | přečteno: 526x