My ten Západ snad nikdy nedohoníme

I ty první máje u nás už za nic nestojí. Jakeš se Semelovou na procházce ..… . No a co? Koho to zajímá? Podívejme se do takové Francie, to je úplně jiné kafe.

My ten Západ snad nikdy nedohoníme. I ty první máje u nás už za nic nestojí. Jakeš se Semelovou na procházce ..… . No a co? Koho to zajímá? Podívejme se do takové Francie, to je úplně jiné kafe.

https://www.youtube.com/watch?v=-YZNnCZK9gE

Tam to skutečně žije, vzrušení, napětí, dýmovnice, slzný plyn, policie v plné parádě, těžkooděnci, bouchá to na všechny strany, všechno takové akční, opravdové, přirozené, nestrojené, autentické, ..... .

Jak to ten Macron jen dělá? Před kamerami sice plácá do světa nesmysly, ale lidi doma to asi zajímá, reagují na to, a potom si skutečně netíží, oblečou vesty, na záda vezmou baťůžky a hurá do ulic.

Zkrátka ten umí lidi motivovat a vyburcovat, aby se starali o své veřejné blaho, nelenošili doma, či nestranili se veřejného života někde na rodinných výletech, když se udělá pěkné počasí. Pařížské ulice, ty jejich bulváry jsou hodně široké a dlouhé, ale tamní lidé je dokážou zaplnit a oživit, ať už to u nich na prvního máje nějak vypadá.

I když Francouzi jsou třída, přece jen na první máje do Paříže jezdit nebudu. Pokud Babiš neztratí formu, tak si ještě počkám, jestli náhodou Fiala nedospěje a nezačne jej konečně někdo brát vážně, třeba jako toho Macrona. A kdyby se on, či jemu podobní někde ztratili, zkrátka se někam propadli, tak Babiš určitě bude jednou dělat chyby, které zvednou lidi ze židlí, a potom chtě, nechtě také vytáhnou do ulic.

No, a potom konečně srovnáme krok, bude to u nás vypadat tak, jako dnes na prvního máje na Západě.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastimil Dorotík | středa 1.5.2019 22:51 | karma článku: 17,90 | přečteno: 706x