Kdo a kdy konečně přizná pravdu a řekne ji nahlas?

Migrace jednotlivců je přirozená. Migrace jako exodus - stěhování národů zjevně normální není. Co a kdo za vším stojí? Protože pro nezasvěcené to logiku nemá, nechápou její účel a smysl?

Nabrat u afrických břehů legálně a za úplatu na loď lidi jako "nějaké zboží" a jezdit s nimi kolem břehů Evropy, nabízet je, vnucovat, kdo si je vezme a bude živit, v tom přece nic humanitárního není, to s nějakou humanitární pomocí a principy azylu nemá nic společného, to vypadá spíš na účelový nátlak a vydírání.

Jeví se to jako velice výhodné obchodování s „lidským masem“, vracíme se takto několik století zpátky, kdy se naváželi černoši do Ameriky?

Pozvat a natáhnout si dobrovolně a iniciativně domů do Evropy masy „prakticky nepoužitelných migrantů“ - jen nějakých samoúčelných „nákladových položek“, to je proti logice a zdravému rozumu. Zavání to dobrovolnou, vědomou a cílenou sebelikvidací Evropy (góly do vlastní branky – proč?).

Stejně tak se jeví nelogické, když už pomáhat, proč není zájem a snaha těmto lidem případně pomáhat u nich doma, v jejich zemi, pokud pomoct potřebují. Je ještě otázka, jestli vůbec nějakou pomoc potřebují a o ni stojí?

A nebo je to záměr a účel „někoho“ vyhnat je z jejich domovů, "aby nepřekáželi a nedělali problémy", stejně jako indiány při osídlování a industrializaci divokého západu? K čemu válka v Sýrii, na Středním Východě, „barevné revoluce“ kolem středozemního moře, ekonomicky zdecimované Řecko, lavírující Španělsko……?.

A pokud by "překáželi", tak čemu – o co kráčí? Jedná se o ovládnutí nových nalezišť zásob nerostného bohatství, o ropu, plyn, břidličný plyn, ....., o co se vlastně jedná?

A že by se také takto zabily 2 mouchy jednou ranou?

  1. Vyklidit zájmová teritoria kolem Středozemního moře a v Africe?
  2. A současně zasadit ránu vzmáhající se konkurenční Evropě?

Co tím vlastně sledují i samotní představitelé EU, Německa, Francie (západu)? Komu vlastně paní Merkel a „její kamarádi“ slouží, když vlastním lidem evidentně ne (co na ně kdo má …..)? Kdo to konečně přizná? Kdo přizná pravdu a řekne ji nahlas?

To je ale otázek kolem nějaké masové migrace, že ano?

 

Autor: Vlastimil Dorotík | středa 18.7.2018 17:44 | karma článku: 43,91 | přečteno: 3410x