Budoucnost patří naší neutralitě a demokracii švýcarského typu

Neutralita a demokracie švýcarského typu je naše naděje, že zítra skutečně bude líp - je to funkční, vyzkoušené a ověřené, je to volba, kterou máme svých rukou. Tak kdo se toho ujme?

Každou chvíli se objeví někdo, kdo (když se mu to politicky hodí) se "ohání švýcarskou demokracii". Byl to Okamura, Úsvit, Volný, ....., potom to zase nějak utichne ....., ale pro veřejnost to většinou vždy bylo jen o tom slovním pojmu, slovním spojení, sloganu, nic více a naší vládní oligarchii to tak vždy dávalo možnost tuto myšlenku snadno zpochybnit, např. že "naši lidé nejsou tak uvědomělí ...." nebo že "nemáme se a nemáme na to jako ve Švýcarsku ......", ......, zkrátka cokoliv, co poslouží k tomu, aby se na švýcarskou demokracii rychle zapomnělo.

Dnes u nás formálně existuje hnutí s názvem Hnutí švýcarské demokracie, které jako politická síla momentálně nic neznamená, protože zjevně se někdo rozhodl, "že si je zprivatizuje jako výtah do vyšší politiky, do parlamentu .... ".

Ale je tam nějaký Tomáš Raždík, který vykonal a stále vykonává pro veřejnost obrovsky záslužnou práci právě popularizací švýcarské demokracie.

Totiž zpracoval a udržuje webové stránky švýcarské demokracie (a také dokumenty), na kterých celý tento demokratický systém dost detailně popisuje, prezentuje - od českého překladu švýcarské ústavy, přes její cca 200 letou historii, jak vznikla, proč vznikla, až po dnešní prosperitu Švýcarska navzdory řádící celosvětové krizi, jak vše léta funguje, jak je to všechno odzkoušené a ověřené.

Samotné hnutí jako takové dnes za nic nestojí, protože cestou vnitřních individuálních šarvátek se "střílí se do vlastní nohy", ale panu Raždíkovi patří velké díky, protože odvedl pro veřejnost mnohem více, než si sám dokáže představit.

Kdo se více a podrobněji seznámí s obsahem samotné švýcarské demokracie, tak ten asi rychle pozná, jak nám tady naše vládní oligarchie zjevně lže, jak s námi manipuluje, vodí nás za nos, jak nás vykořisťuje, jak je naše údajná demokracie od počátku deformovaná - nedemokratická, jen takovým fíkovým listem pro snadné držení se u moci a vládnutí oligarchie u nás.

Neutralita a demokracie švýcarského typu je naše naděje, že zítra skutečně bude líp. Je to funkční, vyzkoušené a ověřené, je to volba, kterou máme svých rukou. Tak kdo se toho ujme?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastimil Dorotík | sobota 27.8.2022 11:22 | karma článku: 0 | přečteno: 94x