Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Romové z Vítkova možná lhali

Dne 5. 10. 2010 probíhaly u Krajského soudu v Ostravě závěrečné řeči v případu tzv. žhářů z Vítkova. Některé indicie vypovídají o možnosti, že si účelově vymýšlela i poškozená strana a to již bezprostředně po útoku. Nezájem soudu vyřešit tyto rozpory opět posiluje nedůvěru v opravdovou spravedlnost v našem státě.

zpravy.idnes.cz

Případ, který především média rozehrála spíše na vlně soucítění s Natálií Sivákovou. Případ, přes deklarovanou presumpci neviny, od počátku s naprostou jistotou předkládaný jako rasově motivovaný čin. Případ, kde o exemplárnosti trestů rozhodli politici a média ještě před dopadením viníků. I tohle vypovídá o nezávislosti a objektivitě médií stejně jako soudců.

Na účelovost štvavé kampaně upozorňovali již od počátku mnozí bloggeři. Kampaně, jejíž štvavost rozdmychávají, a je zcela na místě zdůraznit, lidé jako Petr Uhl, který by v Ostravě, pokud by mohl, požadoval snad i trest smrti. Ten samý Uhl, který svým lidsko-právním fanatismem v Matiční ulici nadělal víc škody než užitku a nakonec byl kritizován samotnými Romy.

Média jen velmi okrajově zmínila, že byl Pavel Kudrik, druh Anny Sivákové, hledán policií pro nenastoupení trestu do věznice za krádež a poškozování cizí věci a řízení bez řidičského oprávnění, což mu ostatně Václav Klaus až příliš bleskově prominul. Najednou to prostě nebyl jen další z nezaměstnaných Romů, ale celkově kolem rodiny Kudriků a Siváků začala být budována aura výjimečnosti.

A právě na rozpory ve výpovědích Kudrika a Sivákové upozorňoval bezvýsledně již během procesu a i v závěrečné řeči obhájce Davida Vaculíka, Mgr. Petr Kausta. Média si však těchto rozporů vůbec nevšímala. Kudrik i Siváková odporují v měnících se výpovědích svým vlastním tvrzením, ale i sobě navzájem. Kudrik podle svých vyjádření napřed spal s Annou a Natálií Sivákovými na jedné posteli, na posteli mezi okny a s hlavami od okna. Pak tam zase spaly jen Anna a Natálie Sivákovy, ale už s hlavami k oknu, přímo pod oknem a Kudrik se díval na televizi. Potom si Kudrik „vzpomněl“, že seděl u počítače. Obhájce zde upozorňuje na rozpor, kdy z domu žádné věci nikdo nevynášel a v domě po požáru skelet počítače nalezen nebyl přesto, že teploty hoření nedosahovaly takových hodnot, aby se vypařil kov.

Obhájce Petr Kausta si taktéž všímá toho, že pokud by vzal v úvahu, že všichni tři spali na posteli pod oknem, proč jsou Anna Siváková a Pavel Kudrik oproti Natálii Sivákové popáleni minimálně? Kudrik tvrdí, že vyváděl z domu všechny děti, ale svědkyně Vlasta Malá tomu oponuje výpovědí, že je, mimo Natálie, vyváděla ona v době, kdy Kudrik a Siváková s Natálií byli již před domem. Rozpory dokazuje také svědecká výpověď zasahujícího hasiče, kterému Kudrik sdělil bezprostředně po útoku, kde se kdo v době útoku nalézal.

Je možné, že si Pavel Kudrik ihned po činu účelově vymýšlel? Je možné, že by tak chladnokrevně uvažoval bezprostředně po činu, který zmrzačil malé dítě, osobu mu blízkou? Proč a z jakého důvodu? Proč se o tyto rozpory, popřípadě pohnutky nezajímal soud?

Byl spáchán opravdu trestuhodný, neomluvitelný zločin, který zaslouží adekvátní trest. S tím prostě nelze nesouhlasit. Ale pokud se chce naše republika honosit tím, co tak ohromně rádi zdůrazňují naši politici a kazí jim to soudci, že jsme právní stát, NESMÍ spravedlnost opomíjet rozpory nikoliv jen u obžalovaných, kde se dají logicky očekávat, ale taktéž u poškozených, kde by se logicky očekávat neměly a přesto zde jsou a docela značné!!!

Jestliže soud toto opomíjí snad a pouze proto, že politici od počátku hovořili o rasově motivovaném útoku, který je zapotřebí exemplárně potrestat nebo jde na ruku zaslepeným ochráncům menšin typu Petra Uhla nebo proto, že média takto rozhodla už dávno před vynesením rozsudku, nejsme ještě zdaleka právním státem. Naopak, je trestuhodné opominout tak značné rozpory ve výpovědích, když se jedná o rozhodnutí, zda vzhledem k neprokázané lži bude člověk uvězněn patnáct nebo pětadvacet let. A to přesto, že je vinen!!!

Další zajímavé články:

Češi – ztracenci sami v sobě

Za dřinu pro stát odměnou smrt ve frontě na zdraví

Podám stížnost na odbory a demonstranty!!!

Autor: Radomír Dolanský | středa 6.10.2010 7:38 | karma článku: 40,41 | přečteno: 6131x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Hurá, otevřeli hranice! Ale klika je zvenčí…

Pitomoučké přirovnávání do současnosti zavřených hranic k bývalé železné oponě z řad opozice nebo zfanatizovaných politických neziskovek a komunistů převlečených za komunistobijce slaví Pyrhovo vítězství.

25.4.2020 v 18:42 | Karma: 46,53 | Přečteno: 7212x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Trapně kritizují a sami se k sobě tisknou

Jestliže se tvrdí, že SARS-CoV-2 způsobuje u některých pacientů poškození mozku, je otázkou, jestli k tomu nedošlo u některých českých politiků? Fotografie setkání na Hradě se šetří podrobněji než vlastizrada nebo masová vražda.

13.4.2020 v 10:35 | Karma: 45,32 | Přečteno: 7202x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Pokrytci jsou najednou vděční i za pomoc z komunistické Číny

Nevadí číno a rusofobovi Zdeňku Hřibovi a jeho věrným z magistrátu dýchat skrze čínské roušky? Nebo ji mají ušitou z tibetské vlajky? Kde jsou dnes všichni ti ochránci lidských práv a věční kritici čínského režimu?

19.3.2020 v 20:42 | Karma: 40,94 | Přečteno: 1463x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Fňukáme nad okupací 68' a jsme s okupanty v jednom klubu

Mnohá média s Českou televizí v čele nedají občanům vydechnout a pořád dokola nás masírují okupací pěti států, z nichž uvádějí pouze jeden. Ale že jsme v jednom klubu s okupantem, o tom nepadne ani slovo.

4.3.2020 v 16:12 | Karma: 43,21 | Přečteno: 2473x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Kam jsme (ne)došli po třiceti letech

Chtěli jsme na Západ. To se povedlo. Tehdejší západní svobodu a demokracii socialistický tábor infikoval a dnes se potácíme v něčem, co má něco málo ze Západu, něco víc ze socialismu a stále více z diktatury orwellovského typu.

12.11.2019 v 16:27 | Karma: 41,25 | Přečteno: 4354x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  19:55

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.