Ministerstva lidem lžou a platí za zmetky desítky milionů

Stát opět názorně předvedl, jak lze proplácet desítky miliónů za nekvalitní práci. Sotva rozjel centrální registr vozidel, zkolaboval. Jde již o ustálenou praxi, že státní správa nedovede najmout firmy, které odvedou opravdu poctivou práci. Prozatím ministři vždy s velkou pompou rozjíždí novinky, jejichž úspora až hvězd se prý má dotýkati a – nic.

Vypadá to, že firmy, které si ministerstva vybírají, jsou stejně neprofesionální jako zadavatel. Mnohem přesněji to vystihuje staré české přísloví. 

Rovný rovného si hledá.

Před nedávnem to byl Drábkův zmetek, nyní se podobně představil projekt z ministerstva Pavla Dobeše. A opět, jak je již u této vlády ustáleným zvykem, ministři skrze svoje mluvčí lžou v přímém přenosu obyvatelstvu, že se vlastně nic neděje. Ano, neděje se ani to, co by se dít mělo. Třeba, aby systém fungoval hned napoprvé.

Jaký pán, takový krám. Je to samý zmetek, kam se člověk podívá.

A i když budou problémy přetrvávat dny a týdny, bude se z ministerstev lhát, až se budou hory zelenat. Vlastně už ani ty hory se zelenat nebudou, protože jsou vykácené. Je naprosto samozřejmé, že žádné problémy neexistují, vše jen nafukují média a zveličují občané. Pokud jsou už i samotným ministrům trapné vlastní lži, tak mají po ruce ihned nějakou výmluvu, kterou opravdu nelze mnohdy označit jinak, než jako dementní. Třeba zdůvodnění, že vypadl server nebo, že registr funguje jako internet a když se přetíží, vypadne (zdroj: iDnes.cz).

Je úžasné, jak tato vláda rozpočtové odpovědnosti neodpovědně zachází s penězi občanů. V boji proti korupci došla tak daleko, že by v první řadě musela bojovat sama proti sobě.

Kdo lže, ten krade.

Jak přiléhavé a neustále naplňované přísloví v české politice.

Mimo státní správu, tedy v komerčním sektoru, za zmetek vždy musí zaplatit ten, kdo jej vytvořil. Ať je to dělník nebo manažer. Prý nemáme zákony na trestání zmetkařů na úřednických postech. Asi velmi dobře vědí, proč je nemáme. I když k čemu zákony, pokud čeští politici ignorují například i výklad Nejvyššího správního soudu (viz rozhodnutí o platech a odměnách ve veřejné správě). Řidiči proklejí stokrát partu diletantů a přijdou druhý den. Co mají ale udělat tisíce mladých lidí, kterým změnil životy maturitní zmetek?

Pro nadlidi z politiky zákony v této zemi neplatí. Každý den je toho svědkem deset milionů lidí.

Otázkou zůstává, zda svým lživým a bláznivým výmluvám politici opravdu věří nebo jsou už tak zaslepení svou mocí a přesvědčeni o hlouposti poddaných nebo utekli z filmu Ještě větší blbec, než jsme doufali. Vítejte v České republice!

Čtěte i další články:

Někdy to vypadá, že nám politici „vládnou“ z Bohnic

Pseudohumanismus kráčí ve stopách inkvizice a fašismu!

Za komunistů bylo lépe!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | úterý 10.7.2012 7:06 | karma článku: 42,32 | přečteno: 5312x