Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gambri

10. 7. 2012 21:53
Pane autore, máte v názvu chybu.

lidem by mělo být velkými písmeny ...

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

12. 7. 2012 16:36
Re: Pane autore, máte v názvu chybu.

Lidem lže LIDEM? Tak jste to myslel?;-D;-D;-D

0 0
možnosti
DB

Mira1785

10. 7. 2012 12:44
Problém je

že naši papaláši nemají vůbec žádnou hmotnou zodpovědnost. Už jenom kdyby měli zodpovědnost do výše čtyř a půl násobku svého platu, jako každý jiný zaměstnanec, tak by se chovali úplně jinak.

3 0
možnosti
RD

radomír dolanský

10. 7. 2012 14:36
Re: Problém je

Oni tu hmotnou zodpovědnost nemají ani řadoví úředníci. Takže nějaká administrativní pracovnice přehlédne určitou skutečnost, položí tím firmu a nic se jí nestane. Jako obvykle naši politici říkají, že je to špatně, ale to je asi tak všechno. Protože špatně jsou především ti politici.

0 0
možnosti
AK

adua

10. 7. 2012 12:34
karma

R^Každý den vyjde najevo nějaiý  zmetek, který vyrtvořila vláda a spol, ministerstva atd. Z toho plyne jedno, že tento syxstém je prohnilý skrz naskrz a vlastně celá administrativa naší republiky užírá nejvíce ze státního rozpočtu. Nezajímá je, že to nejsou jejich peníze, že pouze jsou v  jejich správě. Myslím, že celý tento systém by měl padnout a být nastolenol něco úplně jiného a to je adresná a přímá demokracie. O tomto je podrobně napsáno na HtPD.[>-]Jedině tak se dostane naše republika z tohoto marasmu.!!

1 0
možnosti
MK

epow

10. 7. 2012 11:43
Stane se

Ehm, veškerá všechna vyjádření a tak bych možná zkusil opomenout. Nastala situace, kdy si ministerstvo zadalo vypracovat systém, který měla realizovat firma. Systém nejede. Ministerstvo neumí dělat systémy. Ministerstvo umí řídit, takže když obdrželo od firmy něco, co nesplňuje pořadavky, plynou pro firmu postihy. Toto je důležitá část, kterou bychom si měli pohlídat.

Buď postihy nebudou vůbec - chyba ministerstva a požadujme postihy pro ministerstvo, nebo postihy být nemohou, třeba z důvodu špatné smlouvy - pak by měl být odpovědný ten, kdo smlouvu sepsal či podepsal, a nebo postihy budou - finanční sankce, firma škodu odstraní atd. a pak je vše v pořádku.

Mimochodem, není normální, že se rozsáhlejší systém rozjíždí navíckrát. To bych asi celý zářil, když mám atomku za barákem.

0 0
možnosti
X

xychteen

10. 7. 2012 11:11
Ne že bych chtěl něco nebo někoho obhajovat...

...to chraň pánbů nebo příroda, ale fakt bych byl s těmi výkřiky o zmetcích opatrnej - dokonce i kdybych věděl o věci o něco málo víc než prdlačku, což je tento případ (a pochybuju, že vy máte jiné zdroje než já). Až vám nepojede auto, tak taky nebudete hned křičet "zmetek, zmetek", ale patrně se napřed kouknete, jestli jste tam nalil dost benzínu (a správnýho). To, že něco nefunguje nebo se kolem toho krade, ještě přece neznamená, že je to naprosto špatně - a rozhodně se to nedá soudit podle noční zprávy v novinách...

:

Tohle mi fakt vadí - začalo to už iZIPem (o kterém leccos vím). Nějak nemusím lidi, kteří, jdouce kolem plotu, již z dálky křičí "který prase vám dělalo tu fasádu"... a nemusím je dokonce i v případě, že jsou to opravdu fasádníci a ne třeba rýpaví humoristi, netušící o fasádách ani šuplík :-) Přeju pěkný den.

0 0
možnosti
X

xychteen

10. 7. 2012 11:14
Re: Ne že bych chtěl něco nebo někoho obhajovat...

Jen upřesňuji ty pomotaný zápory v první větě - básník chtěl pouze říci, že vy i já o tom opravdu víme prdlačku :-)

0 0
možnosti