Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Matky „kukačky“ mají na kahánku

Česká justice je přinucena vykročit ze stínu středověku do moderní emancipované Evropy. Alespoň tedy co se týká zákonných možností otců při popírání otcovství. Ústavní soud rozhodl, že šestiměsíční lhůta je pro popření otcovství velmi krátká.

sk.wikipedia.org

Samozřejmě, že je to pouze počátek cesty k rozumu, poněvadž Ústavní soud zrušil sporné ustanovení s platností od 31. prosince 2011. Vycházíme-li z obecného zákoníku občanského z roku 1811, který již tehdy upravoval „právo“ v neprospěch podvedeného a především využitého muže, jde o celých 200 let tmářství a pokřivené spravedlnosti v justici, které přežilo všechny režimy a drží se při životě i v téhle proklamované „právní společnosti“.

Že proti změnám zmíněného zákona brojí především ženy „kukačky“ je samozřejmě pochopitelné. Raději nevědět, kolik mužů hýčká na prsou nejen ženu, která zradí snad v tom nejcitlivějším místě rodinných vazeb. Ale kolik jich vychovává, a samozřejmě taky poskytuje nezanedbatelné zázemí, cizí děti? Ve svém starším článku na tohle téma DNA – pro vrahy ano, pro „doroty“ nikoliv? se zmiňuji až o 33% mužů, kteří vychovávají v nevědomosti děti jiných mužů.

Ovšem už více zarážející je, že proti právu na spravedlnost mužů brojí i ostatní ženy a nemusí jít zrovna o fanatické feministky. Že by šlo o falešnou ženskou solidaritu? Nebo o podivně pokroucený soucit s dítětem? Nebude dítě trpět náhodou především díky podlosti matky „kukačky“? Tento zákon rovněž nemá nic společného s řešením nevěry, jak si mnohé ženy myslí. Ženám asi nějak nedochází, že podvedení muži nemusí být povahově stejní jako ty, které je obelhávaly. Nejsou to muži, kteří se mermomocí chtějí zbavit přítěže. Myslím, že jim jde především o princip, o zbavení výhod pro podvodnou matku „kukačku“, ale taky o SPRAVEDLNOST. A v neposlední řadě také o finanční ztrátu způsobenou úmyslným, a přesto beztrestným, podvodem.

Ano, pravděpodobně především starší děti utrpí psychickou újmu. Ale proto přece neuzákoníme lež nad pravdou?! Taktéž se dá předpokládat, že se změnou zákona už si nebudou „kukačky“ tak sebejisté a nastane úbytek podobných jevů. Pokud by tvůrci zákona byli opravdu pokrokoví a uzákonili ženám za uvedené jednání trestní zodpovědnost pro podvod, bylo by to jedině správné a logické.

Ústavní soud jako jedna z mála institucí předvedl a správně pochopil princip gender studies. Tedy nikoliv, jak se tímto zaklínadlem ohání spousta mylně informovaných žen, že jde o něco, co má ženám zaručit rovnoprávnost. Jde o chápání systému, který má zaručit rovné jednání a možnosti všem bez ohledu na pohlaví.

Gratulace a velké poděkování za výrazné vítězství patří jednoznačně takto postiženým mužům, kteří se nevzdali a bojovali nejen proti krytí podvodu zákonem, ale vůbec proti zkostnatělosti české justice a nahlížení veřejnosti na uvedený problém. Poděkování patří rovněž mnohým spolkům a sdružením bojujícím za práva mužů. Protože práva mužů a otců jsou naším právním systémem, ale i sociálními pracovníky v České republice mnohdy hrubě pošlapávána. Jen se o téhle problematice v médiích nepíše jako o právech žen.

Nyní velmi záleží, kdo se k realizaci na změně zákona dostane. Pokud to budou zkostnatělí zákonodárci, kteří již nedovedou právně myslet a jen opakují naučené fráze, budou změny pomalé a trpké.

Přitom se stačí podívat jen kousek za naše hranice, do Německa, a nemusíme pořád dokola činit tu největší českou hloupost – vymýšlet vymyšlené a navíc to ještě zmrvit.

Jen pro upřesnění: Ústavní soud v Karlsruhe v roce 2008 rozhodl, že muži, kteří si nejsou jisti svým otcovstvím, mohou kdykoli požádat o test DNA. Od okamžiku, kdy se muž dozví, že není biologickým otcem dítěte, má dva roky na rozhodnutí, zda chce své otcovství soudně napadnout.
V NĚMECKU NEEXISTUJE ŽÁDNÁ LHŮTA PRO POPŘENÍ OTCOVSTVÍ!!!

Souvisící a poslední články:

DNA – pro vrahy ano, pro „doroty“ nikoliv?

Vraždit za volantem není zase taková hrůza

Výprodej republiky – česká už jen podle názvu

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | čtvrtek 15.7.2010 9:17 | karma článku: 27,76 | přečteno: 2619x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 778x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2196x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29,  aktualizováno  22:05

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

VIDEO: V Istanbulu vzplála Atatürkova oblíbená restaurace, oheň zasáhl i bazar

15. května 2024  21:43

Znamý Egyptský bazar v Istanbulu ve středu zasáhl požár. Plameny se začaly šířit z komína více než...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.