Jak se kope do mrtvoly

Snad uražená ješitnost a zhrzená pýcha posiluje Jiřího Dienstbiera a jeho senátní klaku z ČSSD v inkvizičním tažení proti končící hlavě státu. Že by msta za to, že mu občané nevěnovali vysněné křeslo?

Jiří Dienstbier bez uzardění prohlašuje, že to vlastně ani tak není o odcházející hlavě státu, ale o tom, aby pro příště bylo jasno, co prezident může a co ne.

K čemu je však voličům ČSSD takový politik dobrý, když místo podání návrhu na omezení ústavních pravomocí prezidenta, žaluje samotného prezidenta a tvrdí, že jej vlastně nežaluje? Co přináší takový politik republice?

Samozřejmě, že spoustě občanů s krví podlitýma očima a vyjícími slova „pomsta, pomsta“ připadá asi jako dar z nebes. Ale právě takové hysterické jednání nemá nic společného s demokracií.

V České republice to v těchto dnech spíše vypadá jako v islámistánu, kde fundamentalisté žádají uplatnit na prezidenta právo šaríja.

Možná si řada lidí myslí, že když obžalobu prezidenta pro velezradu podepsala v zákoně tak obrychtovaná senátorka Wagnerová, tak to přece musí být pravda. Ale takových pravd, které se později staly lží nebo se potichoučku ututlaly, těch už na našem politickém jarmarku bylo. Vždyť přesně jako na pouti, v Senátu i Parlamentu je to téměř samý vyvolávač všemožných i nemožných (to častěji) nápadů.

Kde je článek blogera Tomia Okamury? Představoval občanům takřka svůj každičký politický krok, aby ozřejmil své myšlenkové pochody, jak zachránit republiku. Proč nyní nevysvětlí, jak jde dohromady s jeho bojem za demokracii snaha žalovat prezidenta pro velezradu?

Jestliže je Václav Klaus žalován z velezrady, musel se logicky na národu provinit mnohem více Václav Havel. Přece i tehdy byli propuštěni hospodářští delikventi.

I tehdy šlo o majetek občanské společnosti. Proč všichni mlčeli a mlčí dodnes?

Nebo když se rozkrádalo socialistické hospodářství, nebylo to ze společného majetku občanů? Nebo tehdy nikdo neprotestoval, protože bylo v politice tolik čerstvě převlečených komunistů? Nebo to nebylo košer obžalovat prvního prezidenta, tehdy jsme si mysleli, že svobodného státu? A kde byli ti soudci z lidu, kteří dnes hulákají na adresu prezidenta republiky jako na odpad společnosti? Kde vůbec byli tito hlasití hrdinové, když vládl komunista?

Anebo to jsou jenom politické zvratky zneuznaných a pomstychtivých rádobypolitiků? Jen si kopněte, končí, už vás nekousne. To je najednou fronta hrdinů…

Nabízím k přečtení další články:

Evropská únie zvýhodňuje slepice

Peak by měla dostat ocenění za propagaci

Jak jsme natáčeli videoklip

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | úterý 5.3.2013 7:50 | karma článku: 43,05 | přečteno: 5533x