Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Islámský stát kopíruje nástup křesťanů k moci

S časovým odstupem 1 600 let od nástupu křesťanů, začíná prosazovat podobnými postupy svůj výklad náboženství Islámský stát. Ať se to někomu líbí nebo ne, řada činů Islámského státu jakoby z oka vypadla staletím řádění křesťanů.

Ač je pro ty, kdo se odvolávají na křesťanské základy Evropy podobenství s Islámským státem určitě neslučitelné, fakta hovoří jinak. Katolická církev, vycházíme-li z jejího vlastního učení, byla dlouhá staletí antikristem křesťanství. Právě pro její historicky mnohá podobenství s konáním Islámského státu, bychom si měli včas uvědomit, jaké nebezpečí spočívá v tmářství a fanatické víře.

Vraždění jinověrců a reformátorů
Islámský stát krutě a bez výjimek popravuje vyznavače jiných náboženství, pokud nedovedou papouškovat texty koránu. Což by se dalo považovat za jejich způsob konverze. Takoví věrozvěsti tady však již byli. Křesťané respektive katolíci, tedy papeženci.

Po přijetí křesťanství římskými císaři a především po zániku říše římské začínají křesťané pronikat do oblastí střední a severní Evropy. Jakmile získají dostatečný vliv a ochranu světské moci, začínají bez milosti vyvražďovat všechny, kdo se z donucení, pod pohrůžkou smrti, neobrátí na křesťanskou víru.

Křesťané, krystalizující posléze v katolickou církev, ve jménu svého dobrotivého boha bez milosti vyvražďovali všechny, kdo se jejich víře postavili na odpor. Vraždili však i ve svých řadách ty, kteří přece jen shledávali takový výklad slova božího za poněkud nevhodný. Vyvražďovali vesnice, ale i celé oblasti, které pak násilně christianizovali. Svoji moc upevňovali smlouvami se světskými vládci. Například jedna z rozhodujících smluv s Chlodvíkem roku 496 ustanovila křesťanskou církev jako nejvyšší duchovní autoritu západu. A mohlo se začít s vyvražďováním kacířů a likvidací konkurenčních náboženství.

Masové vraždy hraničící s genocidou pokračovaly ve jménu křesťanského boha i mnohem později. Vzpomeňme například Albigenskou křížovou výpravu (1203 – 1226), kde ti „dobří“ křesťané vraždili „špatné“ křesťany celých 23 let! A to takovým způsobem, že vyvraždili celá města. Například v městě Béziers to bylo 20 000 lidí. Zde byla založena také inkvizice – úřad na vraždění nepohodlných osob.

Dále například Bartolomějská noc (1572), vyvražďování tisíců hugenotů následně po celé Francii. O křížových výpravách, tzv. svatých válkách, likvidaci Templářských rytířů nebo vyvraždění celých národů v Jižní Americe ani nemluvě. Na oslavu Bartolomějské noci, této masové vraždy, se ve Vatikánu rozezněly zvony, papež Řehoř XIII vydal pamětní medaili, nechal ve Vatikánu zobrazit vraždění hugenotů na nástěnné malbě, která je zde dodnes. Karla IX. odměnil za spolupráci Zlatou růží papežské přízně. Takto se prezentoval všeodpouštějící bůh katolické církve. Jsou opravdu tato historická fakta, narozdíl od velmi podobné politiky Islámského státu, omluvitelná?

Ostatně křížovou výpravou hrozil papež i českým zemím pro učení Jana Husa a jeho příznivců, kteří vykládali slovo boží v pravdě. A pravda se katolické vrchnosti nelíbí dodnes stejně jako Jan Hus. Své si Češi prožili i za Ferdinanda II. při násilné rekatolizaci. Katolická církev byla dlouhá staletí nositelem tmářství, které se tak velmi podobá dnešnímu tažení Islámského státu. Vraždila veškerý pokrok a nové myšlenky, veškeré pokusy o změny v církvi. Za celou existenci církve nebyl definován pojem kacíř, poněvadž to je každý, kdo kritizuje církev, má rozdílné názory a propaguje pokrok. Definice tohoto pojmu by omezila moc církve.

Ničení kulturních památek
V ničení památek si nastupující katolíci v ničem nezadali s dnešním kulturním barbarstvím Islámského státu. Obě náboženství na základě svých pomatených tezí ničily a ničí památky svých rivalů ve víře. V dnešní době mnohdy až trapné politické korektnosti, kdy se z amerických černochů stávají Afroameričani, z cikánů Romové nebo z Eskymáků Inuité, je s podivem, že hanlivé označení našich předků – pohani – zůstává nezměněno. Označení vytvořené křesťany pro všechny, kteří věřili v době předkřesťanské v jiného bohy než jediné a nejsprávnější učení křesťanské.

Proto křesťané ničili všechny sochy a chrámy, na které přišli. Vrcholem křesťanského fanatického barbarství bylo vypálení alexandrijské knihovny v roce 389 n. l. na podnět biskupa Theofila. Knihovna byla největší studnicí antického vědění v oblastech lékařství, astronomie, historie nebo fyziky. Nenávratně zničili aztécké písemné záznamy, inckou kulturu. A přesto jsou mnozí hrdí, že evropská kultura vychází z tmářského katolického učení.

Přestože máme již 1600 let tuto historickou zkušenost, co dokáže fanatické zneužití náboženství, reakce politiků na Islámský stát a jeho stále větší úspěchy jsou více než vlažné. A Islámský stát zatím postupuje v historicky velmi podobných stopách křesťanů.
Je také zapotřebí důrazně připomenout, že Islámský stát je dítětem blízkovýchodní a severoafrické politiky států, které se chlubí křesťanskými základy. Opět silou nutí cizí kultury uznávat jejich vlastní hodnoty postavené na křesťanských základech. Což vlastně není až tak překvapivé…

 

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 1.6.2015 6:37 | karma článku: 29,08 | přečteno: 1728x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 780x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2196x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Uprchlíci z Ukrajiny v Česku čelili nenávisti a diskriminaci, oznámila organizace

18. května 2024  19:03

Nevládní organizace Amnesty International ve výroční zprávě za rok 2023 zkritizovala Českou...

Jihokorejci hledají způsob, jak se zbavit stresu. Soutěží v nicnedělání

18. května 2024  18:53

V Soulu se o víkendu sešlo přes sto lidí, aby v rámci soutěže, která si klade za cíl zpomalit...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  18:28

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.