Dík za demokracii, říkají vrahové a násilníci, zloději a podvodníci

V České republice strmě stoupá křivka zla. Česká „spravedlnost“ je snůškou protikladů. Selský rozum zůstává stát nad výroky odborníků, kteří soudí napadeného a chrání zloděje a násilníky.

idnes.cz

Česká republika se čím dál více začíná podobat Chicagu z časů, kdy mu starostoval rodilý kladeňák, Antonín Čermák. Bylo to město zamořené mafiány, zločinem a bezprávím. Podíváme-li se na naši zemi dnes, zamoření bezprávím a zločinem všeho druhu je zvíci nežli podobné.

Doslova strašidelná humánnost českého práva tkví v ochraně zločinců, kteří napadnou majetek jednotlivce či osobu samotnou. Co se děje v českém soudnictví na tomto poli, nemá snad v rozvinutých demokraciích obdoby. Jde především o naprostou absenci adekvátní výše trestů. Už mnoho bylo napsáno na dané téma, ale zákon je stejně přihlouplý a neměnný.

Je s podivem, když dnes vzhlížíme a zaklínáme se vším, co je ze Spojených států, úplně stejně, jako dříve se Sovětským svazem, že si ještě nikdo nevzal za příklad, jak ochraňuje majetek a obranu napadeného jednotlivce americké právo!!! Ale co bychom asi mohli požadovat od státu, který je jedním velkým podvodem, korupcí a zlodějinou odshora až dolů, až po malé vesničky? Jen částky jsou rozdílné.

Pokud žijeme ve státě, který zákonem umožňuje exekutorům okrást nevinného člověka jen proto, že ubytovává dlužníka, nelze se divit, že přikazuje národu zaplatit, co politici ruku v ruce s kumpány za 20 let rozkradli. A nadále rozkrádají!

Dnes a denně jsme výroky soudů přesvědčováni, že ukrást nebo zpronevěřit 150 milionů korun je pro nás mnohem výhodnější než si nezákonně „přilepšit“ za pět tisíc plus jednu korunu. Když to dopadne nejhůř, tak dostaneme stejný trest. Ale poněvadž budeme mít peníze na ostříleného právníka, popřípadě na úplatky, je pravděpodobné, že nás osvobodí v plném rozsahu. Stačí dokázat maličkost – že to nebyl úmysl. Pokud sledujete rozsudky stomilionových zlodějin, víte, že nejde o nic nemožného. Velké podvody jsou v České republice odsouzeny vesměs k jednomu – vypaří se do ztracena a podvodník je bohatý a svobodný.

Soudci se už ani neunavují ospravedlňovat, že stejnou věc soudí naprosto rozdílně. „Jsme přece nezávislí, tak nám do toho nekecejte!“

Brutalita násilných činů vzrůstá a zákon je neustále benevolentní. Samozřejmě mimo politických zakázek typu Vítkov. Navíc, to zesměšnění ceny lidského života, když vraha, který dostal pár let, pustí ještě „na půlku“. A to prý se dnes život cení víc než ve středověku. Možná jinde, ale ne v České republice! Kde bere slavná spravedlnost jistotu, že s takovým přístupem její benevolenci nenahradí soudce lynč? Koho budou pozůstalí nenávidět více – vraha nebo humánní stát? Humánní pro vraha, ještě humánnější pro nezletilého vraha – stát, který se tímto stává vrahem humanity!

Krade se kdeco, vzrůstá násilí, vraždí se řádově pro desítky korun, stále více se ochraňují nezletilí a mladiství vrahové a násilníci, sadisticky se mučí děti a bližní, naopak, je trestán občan, který si chrání svůj život, svůj majetek, děti jsou s cynickou tupostí odebírány rodičům jen proto, že jsou chudí...
Není tohle počátek anarchie ve službách státu?

Čtěte podobná témata:

ABL – detektivové sledovali… No a co?

Zloděj stát krade, občan platí!!!

Toto jsou nezávislé!!! soudy?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 31.1.2011 8:16 | karma článku: 36,38 | přečteno: 2586x