Babiš je očištěn, co teď, vy chytráci?!

Úžasným fenoménem českého občanstva je schopnost odsoudit člověka na základě jakéhokoliv tvrzení jednotlivce, organizace nebo dokonce jen novinového článku. Stačí, když bulvár napíše, že herečka chlastá, tak je to na 100 % pravda. A k bulváru dnes mnohdy nemá daleko kdekterý takzvaný seriózní deník.

Stejně krvelačně se média respektive značná část občanstva vrhla na Andreje Babiše. Je sice pravdou, že navzdory tvrzení snad všech českých politiků, nejsme zdaleka takovým právním státem, o jakém nás přesvědčují. Ale občanům, natož médiím vůbec nic neříká presumpce neviny. Takže politici, kteří závistivě sledovali nárůst preferencí a skoro vítězství ANO dennodenně dělali z Babiše špínu, zkorumpovaného podnikatele, který šel do politiky, aby okradl stát. A velké stádo chrochtalo s nimi.

Kolik jen urážlivých výkřiků zaznělo v komentářích zde na blogu, jakmile se kdokoliv snažil hodnotit Andreje Babiše nezávisle, to znamená třeba i objektivně. Všichni byli okamžitě pasováni na komunisty, estébáky. Je to úplně stejný fanatismus jako v dobách budování socialismu. Kdo nejde s námi, jde proti nám. Nevíme o demokracii ani co by se za nehet vešlo, ale máme jí plná ústa!

Samozřejmě, že nikdo z těchto křiklounů nepřizná omyl. Přikloní se k nejjednodušší obezličce, že si to Babiš celé koupil nebo, že v Bratislavě jsou soudci samý komunista.
Kdo je tedy bez morálky? Ten, který byl soudem očištěn, tedy právním systémem Slovenské republiky prohlášen za nevinného, nebo ten, který špinil jeho jméno? Tedy podobní padlí rétoři jako pan Kalousek a stádo ryčící, jak některá média píší.

Babiš bude i nadále tvrdit, jako od začátku, že se jednalo o komplot proti jeho osobě. Ale oni hlasití křiklouni, kteří jej odsoudili lidovým tribunálem už dávno, si dnes budou muset vytvořit nové obezličky, jak obejít závěr slovenského soudu.

Andrej Babiš možná není žádný svatoušek. Ale zde se vůbec nejedná o samotnou osobu Andreje Babiše, jako spíše o fanatický dav, který by se dal lehce zmanipulovat i pro lynčování bez ohledu na právo, na presumpci neviny. Teď jste vinni vy, kdož jste hodili kamenem!

Nabízím k přečtení i další články:

Irák: Ameriko, za demokracii děkujeme pěkně!

Zrušení poplatků v nemocnici = hloupost koalice

Evropská únie se ekonomicky zruinuje sama

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Dolanský | čtvrtek 26.6.2014 15:10 | karma článku: 24,50 | přečteno: 1303x