Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Česká republika žádný právní stát bohužel není. O "vymahatelnosti" práva a nezávislosti soudců se zde hovořit nedá. Odsoudit každého jen na základě přání, myšlenky, pomluvy, náznaků a nepřímých důkazů a zejména novinových článků se zde stalo společenskou normou chování. To platí ať jde o politika koalice nebo opozice, o státního úředníka, manažera, obyčejného člověka. Soud vyřkl rozsudek.... ale nejdřív počkejme, až nabyde právní moci. Do té doby je veškeré odsuzování ale i oslavování očištění kohokoliv jaksi předčasné...

0 0
možnosti
JN

Teď nic, Babiš není očištěn, jen soud nenašel dost důkazů, to je všechno. Přesněji řečeno těžko říct, protože většina zatím rozsudek neviděla. Jinými slovy, pokud jste neviděl rozsudek, jak můžete tvrdit, že je očištěn? Protože to psal bulvár? A navíc očištěn od čeho? Komunista to byl, od toho se už očistit nemůže. Za PZO vyjel do zahraničí, od toho už se taky neočistí a představa, že se komunisti spletli a omylem nechali někoho, kdo je úplně čistý budovat si kariéru v PZO a ještě vyjet ven, je opravdu mylná.

Ale to vlastně vůbec není důležité, horší je jeho současné působení. Střet zájmů, na jedné straně politik, na druhé straně podnikatel, na jedné straně žadatel o státní dotace, na druhé straně člen vlády, na jedné straně majitel firmy, která má velké úvěry, na druhé straně ministr financí. Jeden za všechny, jak se asi bude ředitelům bank jednat o splácení úvěrů s ministrem financí? Asi těžko.

2 2
možnosti
ZK

Z46d60e98n25a 47K19o97č83í

27. 6. 2014 7:01

Máte pravdu v tom, že se může ten kdo prohrál, ještě odvolat. Také máte pravdu v tom, že většina členů a politiků ODS, ČSSD a US nyla rovněž dříve členy KSČ. 

To je tak asi všechno, v čem máte pravdu ;-)

1 1
možnosti
JP

Nyní ti, kteří drželi kámen v ruce mají dvě možnosti:

1. Držet hubu a zamyslet se sami nad sebou.

2. Dštít síru a oheň jak na pana Babiše, tak na soud - bulvár to přeci jendou napsal, tak to kurňa musí být pravda!

3 0
možnosti
MP

I když je známo, že některé spisy se falšovaly, nechce se mi věřit, že by někdo falšoval dvanáct spisů na jedno jméno. Něco mi tu nehraje. Výroky soudu bývají někdy i mylné. Zrovna je v televizi o někom, kdo byl nevinně zavřen na dvanáct let. Ideální důkaz, že nejde o Bureše, je vydání negativního lustračního osvědčení. Lepší důkaz neexistuje. A ten zatím stále ještě nemá. Proč??? Cui bono?

1 0
možnosti
Foto

Pane Petr, nemohu souhlasit, že se spisy falšovaly, to by musel být příslušník StB blázen.  Falšování spisů byl trestný čin a tresty byly drakonické a vždy natvrdo. Pro přislušníka StB bylo hrůzou dostat se do vězení. Nehledě k tomu, kontroly agentů StB byly propracované a vylučovaly možnost falšování. Máte pravdu, že na Babiše se dochovalo 12 svazků spisů a z toho část na Slovensku a část u nás. Na Babiše o proti jiným agentům se navíc dochoval tak zvaný vázací spis. Nezávislý soudní znalec vyloučil  možnost falšování. Tady nerozohodovala fakta, ale peníze.

1 0
možnosti
Foto

O80t87a41k51a90r 50S61e33k24l

26. 6. 2014 17:38

Dovolte názor pamětníka. V osmdesátých letech jsem byl účastníkem geofyzikálních expedic do arabských zemí. Nestraník , i to se někdy stalo. Bylo nás pár , co jsme nemuseli každou sudou středu na ambasádu na schůzi strany....

Byl Babiš agent nebo ne ? Podle mne to vlastně není až tak důležité, zda byl agent de iure nebo jen de facto. Všichni vyšší úředníci na vyslanectvích ( ale někdy i řidiči), všichni dlouhodobí zástupci KOVO a KOVOEXPORT a vlastně všech PZO , byli ve svém vlastním zájmu nuceni psát hodnocení na své spolu- a podřízené pracovníky, kolegy. Sledovali , kolik utratí z diet , kolik by měli nabídnout po návratu výměnou za bony, kolik valut "zašili", aby si přilepšili v "Jugošce ". V komunitě geologů se vědělo, před kým vyprávět vtipy a před kým ne.... Na ambasádě či pézetce určitě ne !

Těžko dnešním mladším vysvětlovat. Kdy už onen zástupce překročil tu hranici a začal udávat ? To už dnes těžko hodnotit.

7 0
možnosti

mám dojem, že s tím psaním hodnocení všech vyšších úředníků to přeháníte - byl by nějaký důkaz? Je jasný, že museli podávat informace s kým třeba v cizině jednají, ale to je snad pořád, bez ohledu na režim - rozhodně nepovažuju Babiše za estébáka, kterej by potřeboval udávat druhé proto, aby se dosatl po jejich zádech nahoru

3 0
možnosti
MC

M21a56r20e60k 78C48o79z52l

26. 6. 2014 17:02

Domnívám se, že se poněkud mýlíte, když se zde snažíte aplikovat princip presumpce neviny teď. Ta bude platit, pokud rozsudek nabude právní moci a nebo pokud dojde k odvolání a odvolací soud rozhodne stejně. Zatím je stále v právu Ústav paměti národa a Babiš se soudí o opaku.

Na druhou stranu, pokud kritizujete to, že rozsudek nerozsudek, Češi si stejně budou myslet to samé, pak máte asi pravdu. Dav chce vidět krev a arogantní člověk jako Babiš spoustu lidí štve, tak je potřeba se mu pomstít, i kdyby nic neprovedl.

4 1
možnosti
Foto

Rozsudek není pravomocný a tak i z důvodů, na které se sám ve věci práva odvoláváte, je Andrej Babiš i v tento okamžik estébák.

2 6
možnosti
VC

Pane Matějko, jak pracují soudy u nás i ve světě asi víte. Soud rozhoduje občas dobře, někdy špatně. Bohužel se většinou nedá zjistit které rozhodnutí bylo správné a které ne. Pravá skutečnost. Ať dopadne kauza u apelačního soudu jakkoliv, stejně se skutečné pravdy nedopátráme

2 0
možnosti
MP

Je-li na Slovensku 15, slovy patnáct spisů, je možné, aby všechny byly falšovány? Většina lidí ví, že Kájínek byl zavřen, aniž by se dopustil vraždy. Je známo i více případů, kdy nevinní byli zavřeni a praví viníci naopak propuštěni. Vidíme to i u Rittiga a Janouška, kteří nikdy nebudou zavřeni. Můžeme se stoprocentně spolehnout na to, že výrok soudu je skutečně definitivní a ten opravdu správný? Měřme prosím objektivně, ne zaujatě, ani pro ani proti.?

0 0
možnosti
Foto

Tak to já tedy nevím, že se Kájínek vraždy nedopustil.;-D Možná jsem byl ale někde jinde než většina lidí. Ale určitě máte pravdu v tom, že ne vždy soudy soudí spravedlivě. Ale to je prý demokracie a to jsme přece chtěli, ne?

4 0
možnosti
MK

V čem byl očištěn? V ničem. Už jen jeho kariéra za komunistů ukazuje na to, že byl velice aktivní. A to jestli byl oprávněně či neoprávněně veden ve svazcích StB jen ukazuje to, že si s nimi zadal.

6 5
možnosti
Foto

Pane Kavko, můj kamarád jezdil za socialismu s folklorním souborem po světě a seděli u estébáků před odjezdem i po návratu. Kdyby nebylo vás, doteď bych si myslel, že je nevinný;-D. Právě kvůli takovým odborníkům jako jste vy, jsem ten blog napsal.:-/ A co ty stovky dalších převlečených komunistů ve vládě a v parlamentu za  25 let. Ti vám nevadili?

8 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.