Jsem oficiálně vpuštěna na silnice aneb Pochybení komisaře

Dneska budu obzvláště nudná. Tak. Prošla jsem řidičským výcvikem a v úterý 27.5. 2008 jsem zvládla řidičské zkoušky do takové míry, že mi byl oficiálně povolen vjezd na silnice. Tak strašně ráda bych zmínila ÚSPĚŠNÉ složení zkoušky, ale dost o tom pochybuji.

  Pamatujete, jak jsem vám vyprávěla o nastoupení do vrm vrm učení? Jak jsem měla prvotní problémy s točením volantu a řazením? Tak tenhle mnohdy až armádní výcvik byl zakončen. Na první pokus.

  Řazení snad ještě dopiluji řazení a couvání na jedničku s hvězdičkou.Zdá se, že byl problém překonán. Avšak objevil se jiný. Někdy nedokážu odhadnou správný nájezd do křižovatky. Hahá! Vidím ty vaše úšklebky!  

  To, že jsem dostala řidičák je jedna z největších hloupostí, kterou jsem zažila za poslední dva týdny....Vedle toho, že jsem zlomila plastovou plácačku na mouchy během únavného a namáhavého nahánění jedné velké ošklivé masařky a vedle zcela nevýhodného kupu parfému v nejmenované drogerii, přičež jsem si tu samou flakonku mohla koupit mnohem výhodněji na internetu. 

  Zkouška proběhla v týdnu nastupujících veder. V autě jsme se báječně zpařili. Testy jsem udělala na 48 bodů. Nutno dodat, že jsem byla silně zklamána z výsledku, neboť  jsem počítala se stoprocentní úspěšností. Z techniky jsem měla vcelku strach, protože opravdu nemám "šajch" o tom,co je to kompresní tlak apd. Nakonec jsem si vylosovala otázku připojení přívěsu a výměnu kola.

Největší hrůzu ve mně vyvolávaly jízdy. Svoje nedostatky znám, dokupovala jsem jízdy a modlila se, aby mi to stačilo. Prý stačilo. 

Sice jsem otáčela auto takovým způsobem, že z toho měla "nerva" už i instruktorka a navíc mi to chcíplo, když stálo auto přes silnici a těsně před zatáčkou, ale komisař měl zřejmě dobrou náladu, takže ke konci jsem s otevřenými ústy vstřebávala informaci, že jsme "to dostali" všichni.

Šla jsem tam s vědomím, že zkazím jízdy. Ta jistota tu zcela chyběla. Ono je mnohdá lepší čekat to horší a být potěšen opačným výsledkem, než čekat to lepší a být zklamán neúspěchem. Logicky.

Fakticky a upřímně nechápu toho komisaře. Ale slibuju, že to dopiluju. 

Autor: LenítkoDTT | pondělí 2.6.2008 13:51 | karma článku: 20,57 | přečteno: 2280x
  • Další články autora

LenítkoDTT

No helé, a Vánoce slavíte?

25.12.2013 v 11:11 | Karma: 32,12

LenítkoDTT

Vu, vo všem

15.8.2013 v 17:31 | Karma: 18,34