Věk intelektuálů...

V rádiu právě probíhala Humoriáda s přechodníkem, auto plulo na vzedmutém moři kočičích hlav. U chodníku byl vydán výstražný trojúhelník, protože některé hlavy na to již nemohly koukat a propadly se hambou pod vozovku... 

Pořad byl zřejmě chráněn zejména  památkovým úřadem... Vilma zabrzdila, aby přistála ve svém dolíku.  

Bylo to blbé, asi jako ochutnávat sůl ve stáji či v krmelci. Syn dvě se omylem naučil báseň čísla jedna, a protože ani neprotestoval, Betonový svět uměl i o půlnoci, jako když bičem práská, i když Seifert to tedy nebyl. Jedna zatímco nechal vše ležérně a volně plynout, k lejstru se přihlásil až na nátlak dost pozdě. Volně poletující tiskopis nezakotvený sešitem...

V rádiu opět nezpívali. Našly se záhadně bedny s případem Slánský. A hokejista na webu zareagoval: "Čert dlužen byl ten, který vymyslel  ty omlazující a zkrášlující aplikace s ještě více trapným horoskopem! Některé ženské to sem cpou takřka každý den i vícekrát. Je to již trapné, kamarádky a dokonce s tím blbnou i někerý borci! Stárnutí je při-ro-ze-né a čas nikoho nezastaví. Budu si ty paka, který se tu pořád omlazují, odebírat už z přátel, protože mne to již s..e! Děkuji vřele za pochopení. 

Pod tím vším 27 likes srdíčka včetně. Dívka: "Mě si mazat nemusíš..." Kluk: "Olééééé" Kulturista: "Já chci taky tu aplikaci, kde je k dostání?"

Vyšetřování předem naučených odpovědí bez možnosti se zeptat probíhalo v normálním tempu. Vilma používala bělítko, pravítko, androida, messenger, finish shine project. 

Vlastník Krysař Čechie putoval po divadlech českých, zatímco Cimrman mladší hrozil do tmy pěstí zpod  hradí, jehož sláva dotýkat se  hvězd přitom měla. Oskara nepočítali, hlavní byli totiž slavíci v kleci bez Madridu.

Cestou z hor zpomalovali, v jedné obzvláště pomalé zatáčce vlála ve větru na keři bělavá podprsenka. A holky nosily na čelenkách ouška, byly to opravdové kočelenky. Někdo cizí bez ptaní však v jejím autě tajně nakouřil.... Blízká restaurace stala se náhle omluvou všech podivností. 

Jistý věhlas již tu byl, ale kam vlastně zmizeli jehovisti se svým Probud´te se? Jakoby se do země propadli ke kočičím hlavám. Zaspali  asi. Docházelo k monopolizaci hvězd, Gaudeamus zněl přitom jasně, úplně jako od Jena Radúze, když ho pěl z plna hrda na Ladislava Věka. Ovšemže město trubiček makalo a hbitě zavinovalo horké ještě oplatky a pomlku zakázalo, tak i cudetské Jermer Igitur nepovolilo. Cudety byly z obliga, byly alibi, no mrtvolné prázdniny. Co by na to asi tak Vaněk a spol. u Kousala?

Dojem nepostradatelnosti a všudybylosti a bdělosti, která pramenila z Krysařova strachu, byla by mohla totiž leckomu dodat odvahy.. A Ludvíček voza se spokojeně na rudlíku, sledoval se zvýšeným zájmem reklamu na papírové pleny. Pivní velmoce čachrovala s jedy prý. Tajná myška věc byla ukryta v rákosí...

Na stránce kdosi se fundovaně tázal: "A dali byste do svíčkové maggi?! " Občas také začaly vařit děti a byl to cvrkot. Trenky purpurové staly se všeobecným standartem, symbolika posléze zahrnula i hrnky všech velikostí. Nedala na řeči, dala na kávu...

 

 

Autor: Dita Jarošová | sobota 24.3.2018 23:38 | karma článku: 8,29 | přečteno: 334x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12