V atomovém věku- Člověče nezlob se?

Tak bohužel kdosi narušil křehký mír v Evropě, kterou prochází opětovně strašidlo nacionalismu... Hlavou mi probíhá tisíce myšlenek a otázek, například: Byl tedy SARS II. biologická zbraň? Uvidíme atomový hřib nad naším světadílem

apropos horší, tak třistakilometrů daleko? Či blíže?

Vzpomínám si ještě na výbuch v Černobylu, kdy neúmyslné lidské selhání bylo fatální--- Jak je možné, že existují v nynější době jedinci, kteří chtějí něco podobného použít úmyslně? Jaderné zbraně?

Ruští soudruzi tehdy mlžili. Lidé bohužel nic netušili, a tak v dobré víře sbírali po lese houby, borůvky, jedli saláty ze zahrádek plné radiace a do jejich těl tak vnikalo množství sievertů a oni brzy  umírali na rakovinu... Nikdo jim totiž neřekl, že je zapotřebí jíst jód, když spadla jaderná hlavice. .

"Putin sedí v atomovém krytu a měl z historie trojku", jak včera mimo jiné zaznělo z úst rodilé ukrajinky na jedné z mnoha akcí podporujících těžce zkoušenou Ukrajinu. Takže nedávný výklad jeho dějin berme s hodně značnou rezervou, zaťatý slovan je horší než zajatý slovan. Možná, že si jen přihnul vodky. Slova, slova- slovan...

Buďme v Evropě proto jednotní a nedovolme řádit tohoto dalšího potencionálního masového vraha. Možná měl jen špatné dětství, nyní to však již nedožene!

Politujme ho, protože on nejspíše potřebuje soucit, protože není normální. Ztratil náhled a kdo ho v tomto horečném stavu fanatika podporuje, bude mít na rukou krev. Nechci přímo škatulkovat kolaborantstvím, ale mnoho občanů jež s ním jsou takzvaně loajální, přímo vytváří aureolu jeho domnělého gerojství. Vždyť ještě navíc je ke všemu bohužel směšný, jeho úspěchy s nálezem starověké amfory na první ponor mne před časem vskutku pobavila. Také jsem nechávala zvítězit mladšího bratra v Člověče nezlob se, aby měl nějakou radost ze života... Horší ovšem může být, když takový spoluhráč donekonečna ještě i po padesátých narozkách čeká, že ho všichni nechají zadara vyhrát!

Neberme ho vážně, představme si ho jak smrdí na záchodě! Nedávejme mu zvítězit, hrajme fair play hru, vyhoďme mu figurky, když jsme na tahu. Nezavírejme oči nad násilím! 

Autor: Dita Jarošová | čtvrtek 24.2.2022 19:23 | karma článku: 10,21 | přečteno: 210x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,04

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12