Utahování šroubků a matiček

O novém utahování šroubů jsem poprvé zaslechla zhruba kolem roku 2015... Bylo to takové ochlazující období, na hradě seděl pan pudink a zdálo se, že další normalizace společnosti to má za pár. Pak Ztohoven vyvěsili rudé trencle...

A všichni víme, jak skončily trencle, jak Crhák, který je místo standarty vyvěsil i další sled událostí.

V dnešní době jak se domnívám spíše převažuje problém nedobrovolné internace a menších příležitosti k cestování. Znají ji už školáci, kteří neúměrně zatěžováni, či aby drželi krok s umělou inteligencí jsou drženi doma u učiva. Bohužel k tomu dochází z jejich strany také někdy dobrovolně vlivem dosti neodbytných wifi novinek a v důsledku pandemie covidu 19. Osobně se mi přihodilo, že mi bylo na školní konzultaci řečeno, že pokud syn (nyní již dospělý) nebude vypracovávat úkoly, mohu být zavřena do vězení...Před očima mi běžel film od jeho porodu až po zhatění celého života domácím úkolem.

Což mne přiznám se v ten moment šokovalo, přikvačila jsem tam rovnou z práce. 

Řetězem internace jsou mnohdy spoutání rodiče po odluce, kdy musí být v určený den doma bez ohledu na roční období, prázdniny, svátky, a to zcela odkázáni na chování druhého rodiče, jenž se třeba neomluví a ani si pro dítě nepřijde...Anebo chodí v jiné termíny bez předchozího upozornění a volá instanci pomáhat a chránit.

Dalším jsou ekonomické důvody, kdy lidé nemohou cestovat kvůli zdražování, zakleknutí podvodníka či ekonomickému násilí svého partnera. Jsou poté de facto upoutáni v místě bydliště podobně jako nevolníci anebo za dob umístěnek...Dopřejte v takovémto případě alespoň svým dětem studovat školu mimo domovské město.

Může se Vám dnes rovněž přihodit, že máte nad sebou ochranný soudní dohled, který vám zdárně skončí, vy se radujete, ale během další nejbližší další pře s jinými osobami vám soudní dohled totožný úředník obnoví z toho titulu jenom proto, že jste ho už někdy v minulosti měli. 

Upoutání v jednom městě však dostatečně prověří vaši bdělost, schopnosti i obranné mechanismy. Zjistíte tak například, že lepší dovolání ne-li jediné získáte pouze doporučeně písemné, a to zásadně v jiném krajském anebo okresním městě, protože někdy jsou zkrátka organizace ve  městě provázány pod jednou hlavinkou a tudíž nemusí být nestranné. A také co jeden policista nevidí jako problém, jiný pod odlišným vedením v dalším místě již za přestupek totéž považuje...Každý úřad na malém městě není hned ochoten vytisknout protokol, občas vyjde až u soudu najevo, že tento ani nevzniknul, jelikož nezkušená mladá úřednice vaši návštěvu nepovažuje za dostatečně důležitou a tudíž zaznamenáníhodnou. Nenechávejme se příliš napínat a braňme se nespravedlivému přiostřování poměrů, svoboda pohybu za to rozhodně stojí!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dita Jarošová | čtvrtek 4.5.2023 23:01 | karma článku: 12,43 | přečteno: 640x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16