Tanečky čtyř největších čechů...

Zatímco Václav první si liboval na guláši, dršt´kové polévce či švestkových knedlících, jak Krkonoše včetně bramboráků daly, Václav II měl Kfc za levicový podnik díky masu obsaženému v řízcích, vídeňský řízek proti tomu za krajně    

pravicový. Ostatní politické preference i bezpartijní se zřejmě vejdou do kategorie houbový řízek. Miloš I. byl milovníkem vanilkového pudinku, jelit a jitrnic, a to vše zaléval hojně bylinkovým  Becherem. Petr I. má rád škvarky, sušené švestky, dobrý burger z Mac Donaldu, všechno pěkně well done, až na zelňačku... /Tu od mimozemšťanů anebo jiný recepis? Zalito pivem. Zdroj? Magazín recepty pro ženy. O jeho protikandidátovi na největšího čecha pouze víme, že nerad značkový Grenadýrský marš, má snad tedy raději Kmotrovy uzeniny?

Tím se dostáváme k milované hudbě čtyř největších čechů po období temna: konzervativní Miloš I. křepčí na Abbu a Helenu, undergroundový fanoušek Václav I. raději Rolling Stones než Beatles, poslouchá raději Martu než Helenu, tradicionalistický Václav II. nemá zásadně rád Visací zámek, konzervativně polyká pouze jazz a vážnou hudbu a případně ještě Bílou..

Petr I. má rád píseň Jednou budem dál, asi od Spirituál kvintet. anebo jen od Ondřeje Rumla?  /zdroj Pro ženy/

Ženy? Václav I. objímal ženy v cigaretovém oparu, Václav II. v letadle anebo muže u kašny, Miloš tančil s korunovačními klenoty kdoví kvůli komu čemu, Petr I. se chová  naproti tomu standardně.

Maskoti a móda: Nekonformní Václav I. a jeho krátké kalhoty patrně po anglicku, Václav II.  a jeho kravaty či hodně utažené pásky, Milošovy příliš rudé trencle, Petrovy uniformy. 

Volby- Václavy zvolil ještě Parlament, Miloše I. jsem nevolila já, protože mi přišel proruský či komunistofilní už od Náchoda a byl tam pro mne jasný favorit  v protikandidátech i Karel, Petra zase nevolil bratr, protože od něho v roce 1998 nedostal bezpečnostní prověrku zato, že má příbuzné v Anglii a Itálii.

Václav I. jezdil Mercedesem, Renaultem 21 a BMW, aby se poté opět se vrátil k Mercedesu, Václav II. Audinou, ke které se uchýlil poté, co oznámil, že drncá přece jen méně než Škoda Superb. Miloš I. se vozil tuzemským autobusem i českou Tatrou a Škodou Superb. Petr I. rád jezdí na motorce, v Golfu a BMW.

Hlášky: Humanitární bombardování Václava prvního, "Novináři jsou největšími nepřáteli lidstva", což se shodli prognostici Václav II i Miloš I., "trvalý mír je iluze" od Petra I.

K ideálům: Miloš I. vyznamenal Filipa Renče a Jiřinu Bohdalovou, kterou si jistě zapamatoval i Z Václavovy I. slavné hry Audience. Václav I. vyznamenal Miloše Formana. Václav II. jakožto vášnivý lyžař vyznamenal hlavně mnoho sportovců, třeba i Josefa Váňu. Koho vyznamená Petr I.? 

Tanečky jistě mohly ještě připomenout zvířecí mazlíčky, což si rádi vyhledáte už sami...

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dita Jarošová | sobota 8.7.2023 17:16 | karma článku: 13,37 | přečteno: 449x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16