Slovo anebo stavba?

Rodiči jsme od dětství hodnoceni, porovnáváni co se týče nejen úspěchu. Celý život. Někdy je to opravdu zajímavé srovnání! Pohlavím, vizuálně, intelektem i úspěšností. Ta je ovšem zrádná.

Čím se rodičům zavděčit ? Budováním majetku, vnoučaty, sečtělostí? 

Nyní vítězí u mnoha rodičů budování majetku, domu. Budování Ducha je upozaděno, jelikož to člověka nenasytí. Příklady táhnou, velí nám totiž veksláci. Mají svoje bonny a taky klid na práci, po práci v televizi retro legraci.

Bylo tomu tak odjakživa?

Všimněme si, jaké že údajně nejdůležitější položky se uvolila vláda po nechvalně proslulé karanténě uvolnit nejdříve: Byly to učebny, modlitebny anebo obchody s potravinami či stavebním harampádím? 

Všichni víme. Co je důležité a modní pro takzvanou pofidérní vrchnost, tomu se malý člověk, syn třeba, chutě musí přizpůsobit! A tak na tele povel vyzbrojen rouškou šel s kulturními absenčními příznaky společensky rozklepán do chrámů jídla a shoppingu, zcela save a s kradmými diskretizujícími úkroky. Podivný tanec doby, je to takzvaný Čapí tanec. Pamatuji si na kdysi populární ptačí tanec, který nám nabízeli kdysi celoplošně jako jedinou alternativu místo rocku a punku. Vlastně zapomněla jsem, pak ještě jakousi stádní Spartakiádu... 

Aby ofčan postál rovněž bezpečně netečně ve frontě a vzpomněl si na kdysi retro jak bylo in a posléze jsa ukolébán plností košíku šel se uklidit do bezpečí čtyř stěn a chroupat domů k televizi  plné té vzdálených nebezpečných čínských  morů a národních textilních závodů v rouškování. I naše vláda to zmákla nejlépe ze všech, jak nyní dí televizně shodně a synchronizovanně všechny vlády v Evropě.

Chrámy osiřely a ztichly! Domy nasytily těla a ducha zase telka s jedinými zaručeně nejpoctivějšími a tradičními "zprávami" z Oxydentu. Hmota zvítězila nad duchem.

Naše továrna náš hrad - můžeme si zase jednou říkat, jak makáme na 200 a na 300 procent ! Proto naše země vzkvétá jsa navíc celoplošně rozsvícena olejkou, a to považte, až k Rakousím! 

Proto zadrželo nebe rosu a země zadržela svoji úrodu. Je tu takové takové sucho, vůkol sucho a pusto. Bohapusto...

Vláda se povýšila nad boha. Duch doby je zašlapán.    

Autor: Dita Jarošová | čtvrtek 21.5.2020 15:44 | karma článku: 6,59 | přečteno: 192x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16