Pust'te dědkům rock!

Stavil se táta a uslyšel totiž písničku Black Sabbath a najednou nedbal běžných banalit dne, ožil úplně a nechtělo se mu pryč. Dal si panáka. Následoval Ozzy...

Ozzbourne. A pak Red Hot Chilli  Peppers, najednou nedbal slev v letáku a byl veselý. Vzpomněl si na Uriah Heep a Creedance, Animals, The moody blues. Myslím, že to bude to něco, co zde chybí, ona důležitá částečka vesmíru, která se kamsi vytrácí. Kamarád, co provozuje hudebniny, si naříká již od roku 2010, že není takový odbyt co býval, zkrátka i na inzerátech poznal, že ubývá nám (nejen) rockových kapel..

Začněme hned po ránu, okno nechte být a pustˇte si Marotovu ranní píseň na nejlepší stanici co znám´= dobrá nálada. (ROCK RÁDIO) Pak třeba pokračujte nějakými těmi baladami pro navození atmosféry. Dovršit můžeme poslechem něčeho ryze pozitivního, třeba Lucii si pust'te, Garage, anebo Led Zeppelin , Samuela Christena či Divokýho Billa, Support Lessbiens,...

Čím si to vysvětlujete? Ta náhlá změna? No, asi to bude i tím, že se eliminovalo to, proč rock tolik pobuřoval a protestoval: Proti tlaku a nesvobodě, i proti tiché normalizační atmosféře. Proti všednosti.

Že nezvednu vás ze židlí? Máme na to nárock! Pojdme společně rockovat! Pak se můžeme chechtat jako rackové. Ale stihli jsme vybudovat tradici.

Nasírujou nás v médiích, rádiích, zdravá porce rocku, ono AC/DC, Deep Purple, to je ta věc, co zde má absenci  totiž- rytmus tlukoucího srdce! Rock is life...!

Nakonec přece i listopadový "náčelník" by volil rock, on byl totiž velký prorock, tvrdí to o něm i světoví duchovní, třeba Dalajláma. Všimněme si, kolik roků bez pořádných rocků jsme museli prožít za hloupých pseudošlágrů, banalit a normalizačních výrocků! 

"We will we will rock you!"  A "I love rockenroll",  to přijel syn z plavání úplně nadšenej hlavně touhle písničkou, co jim pouštěl plavčík, pak jsme to hledali a pouštěli do zblbnutí. Budˇme opět rock people! V kůži, kecky dejme spartakiádám a prsteny rockové nesundávejme ani v noci, natož pak ve dne, at' si klidně chodí holá, módní policie...

Dřevo budete lámat, na skály se sápat, pokud si pustíte rockenroll! Protirockoví bojovníci nám nyní brojí v hitparádách a rádiích. Kašleme na inkvizici, hladovky a opozici. Vzpomeňme na kultovní hudbu z Hrádečku, Plastiky, rockové to již dnes klasiky. A ačkoliv jinak láteřím, na Nirvánu na Ozzyho a na Metallicu znovu uvěřím!

Autor: Dita Jarošová | středa 17.1.2018 15:39 | karma článku: 22,51 | přečteno: 824x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16