První dáma Monika Hilšerová

Představte si, kdybychom měli takovou parádní první dámu: chytrou, decentní, obětavou, s rozhledem, krásnou maminku 2 dětí, vystudovanou ekonomku, lékařku,... To vše v jednom, někoho, kdo by jistě podporoval charitativní činnost.

A šlo by jí to přirozeně, nemusela by nic předstírat a na nic si hrát! Rozhodně paní Hilšerová není typ jakési milostpaní s regimentem igráčků na všechno okolo sebe, tj. různé kuchaře, zahradníky, apod. Moderní ženou, která nám svojí existencí dokazuje, že prezidentský kandidát Marek Hilšer to má v hlavě srovnáno, Jeho vyrovnaný vztah s ženami, které pro něho symbolizují oporu, respekt, úctu rovnoprávnost. To vše se dá vydedukovat z jeho osobního výběru, který preferuje.

Symbolizují pro mne pár, který oplývá všeobecným rozhledem, empatií, gracií, střízlivostí, životností a to nejen proto, že mají syna stejný ročník jako já. Umím si je představit s korunovačními klenoty, stejně jako na záchranné misi, jsou tolik elegantní, slušní, rozumní a solidární. 

Představme si nyní v duchu ostatní kandidátky favoritů prezidentského křesla. Hodila by se snad do role první dámy více jiná představitelka?

Takováto první dáma jako Monika Hilšerová by oprášila důležitý statut, tedy diplomatickou funkci, která by měla reprezentovat nejen naši zemi, ale hlavně také její něžné představitelky. Protějšek každé dámy se k ní hodí, nějakým způsobem s ním koresponduje. Jako se hodila paní Obamová ke svému muži, tak byla jistá paralela žen u prezidenta Trumpa, Zemana, Havla. Dokonce některé z dam jsou jakoby skutečným žebrem ze svého muže. Také Klausovi byli celkem v harmonii a odpusťte, viděl kdy někdo paní Husákovou? V médiích se stále propírají dokola jeho děti, ale o jeho první dámě se toho příliš neví. 

Myslím, že Marek Hilšer se svojí filosofií, bojem za demokracii a výběrem své první dámy stoprocentně boduje, jeho paní je sympatická moderní žena a záchranářka, mohla by tedy zachránit po jeho boku v nedávné minulosti neprávem opomíjenou roli první dámy české politiky.

 

 

Autor: Dita Jarošová | úterý 29.11.2022 22:57 | karma článku: 13,15 | přečteno: 970x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16