Potencionální atentáty na sportoviště?

Pokud bychom se měli bát rusských jader, myslím, že by útok soustředili na sportovní utkání, z nichž jsou jejich krajané v rámci sankcí vyloučeni a kde se vyskytuje mnoho VIP lidí. Když jsou zvyklí nehrát fair play, tak lze čekat 

nějakou tu lest, jak to již zná i historie...

Zdají se mi poslední dobou, jako jistě mnohému z vás, divoké sny strašící válkou, kovidem, či tuhou zimou. 

Ten poslední sen mne opravdu probudil a hodně postrašil. Nejprve jsem byla svědkem vojenské přehlídky, kde měli všichni vojáci otočenou hlavu na stranu a na ní účes zvaný patka. Byla jsem právě na jakési Olympiádě, zřejmě jakožto reportér a v přestávce mezi sportovními duely do hlediště vnikli vojáci a začali střílet do davu. 

Obrovský stadion však nezaznamenal veškeré to dění a vojsko se snažilo atentát ututlat, i když čekalo v zákulisí v hojném počtu připraveno nepustit ani myš...Dav mne tlačil úvozem a já rozuměla, co si vojáci navzájem sdělují a jen vím, že jsem chtěla okamžitě odtud pryč.

Myslím, že Mrazíkova velmoc soutěživá je až přehnaně, viz hokejová klání, anebo vzpomeňme aféru se zimním areálem v Soči, dějištěm zimních Olympijských her 2014. Zdokumentoval to tehdy velmi nadějný Boris Němcov. Musí u nich ve štábu být převeliké mrzení, že jejich sportovci nyní stagnují, když .byli vždy na špici, a to za každou cenu, i s nepovolenou pomocí dopingu.. 

Takže pokud pro ně existuje nyní nejideálnější pomyslný terč, bude to jistě nějaké to slavné sportoviště či lidnaté závody někde poblíž Ukrajiny.

Proto se mi zdá riskantním nyní pořádat či navštěvovat ohromná sportoviště... No, byl to pouhý sen, ale kdoví, proč mi takhle utkvěl...?  

Autor: Dita Jarošová | středa 5.10.2022 21:49 | karma článku: 8,17 | přečteno: 205x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16