Páteční sosík...

Ráno slunce proklouzlo mlhou, aby prosvětlilo chvilky bez hluku motorů stíhaček. Létaly ob dvě hodiny. Lázně duší skýtaly nejedno překvapení, zejména v časech tichých....    

Co by si asi Vilma zapsala do svého kulturního deníčku? Kdyby nějaký měla...Ptala se sama sebe, co v okolí oficiálního stálo za nějakou návštěvu? Balalajka je ruský ukulele, dozvěděla se náhle novinku, 

Venku seděla straka na olši, vzduch se chvěl topením, slunce dabovalo světlo přes mraky...Otázkou zůstávalo: Odkud se vlastně vládne? 

  Přelety nad stračím hnízdem byly skoro přesné, pár večerů předtím docházelo k několika předcházejícím. Vzpomněla si na dávný pohřeb s větrníkem nad hlavami. Muselo to být akční představení. Stejně, jak rámus krásných strojů dovede někomu uši polahodit! 

Chlapci na táboře se tenkrát navzájem posmívali svým maminkám: Jedna měla prý nemožný účes a jiná boty. Třetí dle dětí neměla obočí a byla si uražena stěžovat. Hlouček dětí dostal vyhubováno za výrazy, které nevybíravě používá. Vděčná matka, která by mohla Leonidu závidět, se najednou usmívala. Vedoucí dodala: "No a ještě se omluvíte tady mamince, za to obočí!" Děti s rodiči se všichni na povel  pátravě podívali na maminku a světe div se, nebylo tam, to obočí! 

Syna střetlo zbrusu nové auto právničky na stavbě, kde byla rychlost jízdy 30, jela  40 km/h a široko daleko bylo bez značky a zebry. Prohlásila:" Když bych jela rychleji, tak vám ho přejedu." 

Slovíčko "village" bůh ví proč vyvolalo nežádoucí pozornost, straka vyplašeně nadskočila ve dvě snad pro dnešek už naposledy...Zvonění cis 2 připomnělo, že jsou i jiné stavy a časy a místa.

Menzel nebo Forman? Cestou přede dveřmi si vyslechla kouzelnou větu: "Jsou to krávy, protože žerou jen a jen saláty a pak nám to prděj do ovzduší, jsou jak tanky... Rodiče Vilmy padesátitisícovou pokutu, byla mimochodem stejná jako pokuta za kauzu "To o čem se mi zdá" vzali veskrze nesportovně a přes plot od jara do podzima při průjezdu zónou přibrzdili na předepsaných 30 km/h, aby aportovali slimáky... 

Takových "small-tolks " vyslechla za den mnoho a mnoho...Přečetla si ještě rychle pohledem nadpisy časopisů a zarazila se u "Šachy vstupují do doby křemíkové..." 

Rytířka Bejčkova zatím stále dokola a dokola četla Jiráska a zapomněla se v tom asi už nadobro... 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dita Jarošová | sobota 27.1.2018 0:01 | karma článku: 8,94 | přečteno: 217x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16