Odvážnému štěstí přeje...

Takže to bude asi jasné, protože odvážlivec se nestydí. Nestydí se podepsat, a proto od něho není ani ten anonym, jedná přímočaře. I za cenu, že výkon není digitálně přesný, synchronizovaný a schválený národním výborem pro...

Trádydády...Člověk by se neměl bát, ani u zubaře... Bývalá sousedka mi tam zkraje týdne rozčíleně sdělila, že její vnučka si nechala dát injekci, aby měla vrtání bezbolestné, pak ale bez ošetření a bez varování z ordinace utekla...

Dále jsem vyslechla hovor, kdy se pubertální dívka z plachosti odmítla svléci na ortopedii a matka ji svlékla tedy násilím... Můj syn si naštěstí předevčírem krev vzít dal a ani se nechtěl prát.

Člověk by se prý měl nebát a nekrást, hrát synkopy, i když to náckové s komoušema zakázali... Člověk by se neměl bát být vtipný, alias tropit si žerty i hlavně sám ze sebe.

Zkusím to:  Když jsem byla posledně (předposledně) na svahu, přepočítala jsem doma před odjezdem děti, lyže, helmy, lyžáky, obrala jsem matku o peníze, protože bankomat měl potvora zrovna poruchu, abych na svahu po adrenalínové jízdě v ledovém kolejišti zjistila, že nemám své bílé hůlky, na něž jsem kruciš zvyklá!

No, měla jsem dvě možnosti: Nasednout do auta a zpět po ledovém tankodromu za hlasitého tříhlasého lamentování odebrat se zpátky. Zvolila jsem nakonec možnost číslo dvě a předstírala, že nemám hůlky schválně. A tak jsem jedno kolo skočila přes skokánek, poté jsem s nejmladším mávala křídly jakožto orel, což bylo mimochodem dost osvobozující, abych pak jela úžasnou zkratkou šusem mezi chalupami. Moc jsem si to užila! :)

No, nesmí se to plést s drzostí asi. Co je psaní? Drzost anebo odvaha? Nutnost? Adrenalin? Odvaha myslím, protože odvaha a zejména odvaha je potřeba i u sportu, zkuste udělat stojku, taktéž u hudebního projevu lhostejno s jakým nástrojem, bez odvahy  nepochodíte a nakonec, k jakékoliv tvorbě potřebujeme hlavně odvahu!  Štěstí je, když ji máte zkrátka na skladu.    

A tak se pustím odvážně po bílém papíře, bude to tím, že mám zrovna štěstí a fůru námětů v hlavě,  dřív jsem psala jen kroniku, tak mě to teď ještě více baví... A vím, čím to všechno je- právě když jsem se narodila, vyhrálo totiž Československo nad Ruskem v hokeji!  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dita Jarošová | pátek 10.2.2017 19:11 | karma článku: 15,96 | přečteno: 250x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16