O kanibalismu

Mám za sebou těžké ráno: musela jsem vysvětli synům situaci, kdy jsme se starali o koťátko, které si nešťastnou náhodou zranilo tlamičku a nemohlo se přisát. Bohužel do rána nejen že nepřežilo, ale jeho matka kočka ho snědla. 

Chlapci 15 a 14 let byli sice otřeseni, ale dalo se jim vysvětlit, o přírodě, jak zde nic nepřichází nazmar, že jsme situaci nemohli nijak ovlivnit. Příroda si vše vyřeší k prospěchu. Z hlediska výživy. Ovšem mezi lidmi to je a mělo by být jiné!

Tak jsme si povídali o kanibalismu, nakonec i o tom lidském. O primitivních kmenech a o důsledcích hladomoru. Takové pudy potom když člověka ovládnou, chová se jako zvíře a může být i krvelačný.  

Toky emigrantů, které vyhnala válka v Sýrii jsou směrovány do Řecka ne náhodou, ale vše  spustilo i Ruské impérium útoky vedenými hlavně na jejich civilní cíle. Dost možná za cílem vyhladovět celou Evropu.

Na sítích se šíří fotky pekáren anebo kaváren, jež odmítají péci z ukrajinského obilí. Domnívám s, že toto obilí patří k jedněm z nejlepších, které uzrálo, na úrodné černozemi. A že onen fenomén patří do sféry rudé propagandy.

Rusko umí jednu věc- vyhladovět vězně i celé národy, potravinové a ekonomické násilí je patrno všude, kde působí ruská oligarchie. Tato vyhladovějící, zdrojově vyčerpávající taktika rovněž připraví země k následnému zaklekávajícímu úderu. Právě Ukrajina dobře ví, co to znamená ruský národní hladomor, který vedl v extrémních případech právě ke kanibalismu. Katyně....

Přirovnala bych situaci s Ruskem k domácímu násilí- agresor nejprve zaklekne ekonomicky, zdrojově, poté psychologicky pomocí izolování země od partnerů typu EU dále dezinformací a propagandy, aby následně mohlo vykonat akt násilí. Připravuje si tím zkrátka půdu a mnozí občané na propagandu naletí, s tím že je mírotvorná. Ve skutečnosti připravuje válku i pomocí nefér hry. Hru s tragickými konci a následky, včetně kanibalismu.

Možná právě toto s tím souvisí ony Putlerovy zmínky o západních rajčatech a že budeme prosit za ruský tuřín a řepu. Volejme po absolutní nezávislosti po Rusku, buďme si partnery s EU a pomáhejme Ukrajině, co můžeme. Nepřítel bojuje nečestnými zbraněmi, do takové kavárny a pekárny bych nevstoupila, protože právě tam straní Kremlu. 

 

 

Autor: Dita Jarošová | úterý 25.4.2023 10:07 | karma článku: 11,79 | přečteno: 391x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16