O bublinách... /human touch/

Poslední dobou nám narůstá fenomén slova bublina... Tento termín se nyní skloňuje i vyskytuje v nejrůznějších souvislostech i nečekaných. Když se dříve řeklo bublina, každého automaticky jako první napadlo praní anebo bublifuk..

Také nanejvýš ještě žvýkačka, kterou nám sem přivezli zavést amíci po druhé válce. A která za doby bolševika bubliny nedělala, protože byla příliš tuhá. A byla zakazovaná i tak, i když její nenápadnost z hlediska používání byla při vyučování nasnadě, dala se žvýkat pouze krátce, kousavě s  nebezpečím hlavně pro amalganové plomby. Pročež jsme uvítali, když nám babička vozila ty Hubba bubba z Itálie, s kombinací lahodné příchutě lesní jahody a melounu, kde na reklamě tehdy vystupoval sympatický grandiózní herec Bud Spencer. Byla toho plná huba. :)

A ty byly, panečku, obří! Kam se hrabalo nějaké Ba-jo. Ba ne, ale dneska to se srandou nemá co dělat. Řeč je o vážných bublinách, individuálních, sociálních a o hroší kůži.

Dostali jsme se k použitému materiálu bublin. Na tom setsakramentsky záleží, někdy jde totiž o materiál veskrze pevný, jako třeba u módních Zorbů. Zatím jsem do toho nevlezla, ale věřím, že izolace musí být příkladná, podobající se snad ještě více přímo karanténě.

A zde by se mohla parafrázovat citaci Jimma Morissona: "Putujeme po orbitálních drahách zranění a osamělí" na "Zorbujeme po orbitálních drahách zranění a osamělí"...

Jiné naopak mají konzistenci dešt´ových polokoulí na kalůži. Každý se obklopil něčím jiným, každá bublina ale jednou splaskne a co proboha potom? 

Také možná hrajeme známou hru na molekuly, kdy velitel zařve: "Molekula tří" a chytnou se tři za ruce, pak zavolá "molekula šesti," ale vždy nejprve běhá každý jako molekoule zvláštˇ...

Někdo žvýká opravdu předpisově, kousavě bez bublin. Položme si otázku, zda nemáme v sobě příliš saponátu a jak jsme pružní?

A čím se bubliny připojují a narušují? Kde se dají nabíjet? Postihla nás bublinová revoluce, na rozdíl od devadesátek, tam byla spíše ta sexuální...?

Tak nyní máme takové období skafandrové, snad toužíme létat více než jindy do vesmíru anebo jsou ty bubliny charakteru spíše komiksového? 

https://youtu.be/CFYD9qXC-Ro

Přestaňme se chovat jako v sodovce a naslouchejme si, nechejme náš ochranný bal evokující placentu rozprsknout! Někdy ty bubliny přímo vřou, to když se dotknou teploty varu. Pak se protínají o stošest.

PS: Bubli fuckáři všech zemí, vytvořte jedinou největší bublinu, třeba do Quinesovky! 

 

Autor: Dita Jarošová | neděle 4.3.2018 14:39 | karma článku: 11,03 | přečteno: 242x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16