Nevyvěšujte v noci šedivé prádlo!

Dospěla jsem k pozoruhodnému závěru: z prádla, jež vám přes noc nejjistěji zmizí z prádelní šnůry, vsadte svoje boty, že nejspíše to budou nevinné šedavé kousky textilií. Dělala jsem si svoji soukromou anketu, ze které vyplynulo, 

že nejvyšší počet ztraceného prádla bývá šedivě zbarvena, ať už se jedná o ponožky, trička, sukně, či šaty. Okolí zkrátka velice často postrádá ve svém šatníku geniální holubičí šeď, jež je opět anebo stále ještě in!

Sama jsem si před měsícem zakoupila v secondhandu za třicet korun šeré tričko, ale aby nebylo tak fádní, mělo v přední části natištěnu velikou barevnou, růžovou a kulatou mantru. To víte, chystám se po mateřské do práce a musím se přece trochu civilizovat, moje nejúspěšnější kolegyně jinou než právě tutovou barvu betonu na sobě nestrpěla a jaká to byla osobnost v oblibě!

A tumáš... Vyprané tričko ráno nebylo k nalezení! Jiné- zelené. bílé, modré se plácalo ledabyle suché v větru, ale to šedivé se na potvoru zmihlo.

Syn také nemohl najít to svoje u okolí oblíbené šedivé triko, to ale nakonec bylo nalezeno, protože šedivá se velice dobře maskuje i s kachličkami, koberci, apod. 

Sousedka odnaproti zaplakala nad šedou sukní, na kterou nedaje dopustit, brala doslova za každého počasí a teď- tohle... Ráno vykoukla z okna a rycpic sukně ze šňůry byla zjara v trapu.

Mojí mámě kdysi bylo ouvej, když jí na koupališti někdo lohnul šedivé kostičkové šaty. Naštěstí to bylo dávno, jak zavzpomínala, ještě za sosáče, kdy nebylo nic kloudného na pultech k dostání a bylo jí kolem třiceti, a tak to, že šla domů kilometr v plavkách s brečícím dítětem, tehdy vypadalo, že je pyšná na svoje bronzové opálení. Později se zjistilo, že šatstvo z koupálka mizelo pravidelně, tu a tam se totiž domů trousili jedinci, co mohli působit dojmem, že jsou pokrokově úplní narcisové anebo nudisté.

 Ještě později bylo vzato v úvahu, že nějaká slečna ony šedivosti cpala celá rudá do batohu, a to zrovna chodila s budoucím knězem...

Šedivá táhne, co si budem vykládat, davy i hrdličky, také oslíci, kaoly, šediváci mimozemšťané i silnice, nejroztodivnější tiskopisy, obloha, nyní celý svět zahalen clonou do ranní podzimní mlhy a působí navenek až neotřele šedivě! 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dita Jarošová | neděle 5.11.2023 16:16 | karma článku: 10,72 | přečteno: 339x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16