Nejslabší, dej si panáka.

Taknějak už pro štěstí nešlapu na kulaté kanály a televizní seriály mne zatím míjejí, jelikož myslím, že jsem ještě do tohoto stádia nedospěla, vždy vyplním čas něčím jiným, možná potřebnějším, kdo ví. 

Když se řekne řetěz, řetězec, jaká asociace vám naskakuje? Řetěz jakožto omezení pro neposlušné zvíře,  trestance, čerti chrastili řetězy, řetěz se zámkem, řetěz okolo krku, řetízkový kolotoč z toho vyjde nejlépe.

Jak se pozná nejhorší napsaný článek? Jedná se o článek nepřínosný, neúprosný, neúplný nebo nepřístojný, hrubý, gramaticky nesprávný či příliš liberální?

Kolik článků má tasemnice?! Jaký článek považuje za nejslabší? Jak to má stonožka?

Zaznamenala jsem ve společenstvích členění, které nazývá vybrané osoby nejslabšími články, jelikož prý určuje anebo sráží okolí na svou úroveň. Není to však náhodou naopak? 

Nebýt slabých nebylo by silných. Být silný mi připadá být relativní, navíc, kdyby byli silní všichni, sežerou se navzájem. Dále slabost je posuzována dle individuálních potřeb nejsilnějšího článku. Z toho usuzuji, že nejsilnější článek bývá absolutním opakem článku nejslabšího. 

Nemůže však nejslabší být v jiném prostředí nejsilnější nebo středně silný, dle potřeb jiného nejsilnějšího? Dále mne napadá, že v takovémto uspořádání nutně musí zákonitě dojít k výměně, když nejslabší je vyměněn, zákonitě se vystříbří jiný nejslabší článek, který je posléze vyměňován až do alelujá. Trochu rozpočitadlo, možná až diskriminační?

Nejsilnější bývá na nejslabších závislý, neboť bez nich by nebyla vidět jeho síla, navíc, směr, tempo a údernost vždy určuje ten nejsilnější, který bývá nejviditelnější, nejnapodobovanější. Velitel bývá vzorem, protože symbolizuje jakousi veřejnou obdivuhodnost a jeho chování bývá považováno za obecnou normu. 

Články ostatní na sebe navazují, jsou jeden jako druhý a hlavně mají strach, kdy na ně přijde řada s požíráním. Nejslabší, dejte si panáka, příště vyskočí třeba někdo další! 

    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dita Jarošová | neděle 11.9.2016 22:10 | karma článku: 15,64 | přečteno: 385x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16