Náhorní plošina

V telce dalo se dívat zejména na různé dokumenty, teď objevila se náhorní plošina, se vším, co k ní patřilo. Na horách bylo mlhavé slunce, které inverzivně pomrkávalo a dávalo tušit zprávu o stavu našich myslí, dovtípila se.

Cudety zesklovatěly mléčně, mrazivý opar valil se údolími a zmrzlá jinovatka zkrajkovala vše, na co přišla. Přišla na hodně. Slova proboha nejsou kapky deště. Průkvasové weby plnily své údernické normy, černé stalo se bílým a naopak...

Náhorní plošina počala se zvyšovat obdobně jako zdviž, návštěvy v rezervaci zatím neustávaly. Humoreska s čísem tři  byla právě na skladě. Prodavačka propadaly chmurám, fronty netenčily se a naopak byly nevrlé. Vilma na stole našla vzkaz, zabělal se tam dětský recept: Recept na přátelství /některé stavy ingrediencí byly pečlivě přeškrtnuty a poté změněny/

ingredience: 200g upřímnosti

                     350g laskavosti

                     4 lžičky ochoty

                     1 lžička lásky

                      2 špetky pravdomluvnosti

Postup: Do misky dáme upřímnost a přidáme 350g laskavosti. Mícháme neustále a poté přidáme do misky 4 lžičky ochoty a špetku pravdomluvnosti. Nakonec tam vrazíme 1 lžíci lásky. Nakonec stačí přelít lektvar do dvou skleniček a někomu podat. V okamžiku se stanete přáteli.

Aparatura na plese byla nachystána, čekal se příchod velikého rodáka, oblíbence Krysařova, v sále chvěly se nervozitou prsty. Do schodů kurníkovitých byly vynášeny sudy piva a ztuhlé již mrtvoly. Také dorty...Kuřáci mezitím tančili se svými modrými kometami, pletli se těm všem pod nohy. Vilma bledla, o vstupu netušila. Ani písničky od Marty se nezdálo, že by ji mohly spasit.

Zkonstatovala, že kožený šperk už zase evergreenem, šedivá a hnědivá taktéž... V nabídce programů pedagogických nemohla si absolutně vybrat, její oko zajelo i na  "Hudební hry aneb když učitel nezpívá."Také využití šablonek ve VV " znělo nadčasově, retro ale, což jí opět něco připomnělo. Propagace a protežování jsou formou anabolik. Jazz, navíc gastronomický je jen rocková výmluva, štípla se, jestli se jí to nezdá. Stačí jako alibi škola v přírodě? Nebyla si jista ničím, náhle.. 

Aby Vilma vydělala na synovu školu v přírodě, oželela dobroty a Muchomůrky bílé v horách a čas na netu s miláčkem... Sál počal se efektně a nadějně plnit. Rodák měl zvukovou zkoušku. Kolegové nadšeni, napjati. Schována za fotoaparát byla v mdlobách.

Její stanoviště u mikrofonu s a houslemi s vyhlídkou na vepřové hlavy přinášelo jí jistou trýzeň. Auto její zkolabovalo na baterku a o cizím nevěděla čtyřicet kilometrů jak se vlastně couvá... Hudby prznitel , jak se dočetla, seděl v sále s ostatními sousedy a pronesl k nim řeč, jež začínala přibližně slovy: "Dobrý den, jsem patnáct let váš soused a přišel jsem vás dnes veřejně pozdravit... 

Mrtvoly byly posléze obohaceny o srnku s vyplazeným zakrouceným jazykem. Vstup umělcův byl delší a zvuk kopáku s poletujícími šroubky způsobil její nevolnost, myslela přece, že je to už za ní...Vzniklý cirkus netřeba komentovati, Chobotnice celé byly vzhůru nohama, stejně jako její žaludek.

Odmítla foto s Richardem a jako za trest musela nejen jemu v hledišti mezi mrtvolami zpívat Cukrkandlové nejvíc obávanou píseň "Anděl"... Nejvíc absurdní situace v životě. Citečky na konci frází. Náhorní pódium, ta plošina s mrtvolami, pódium slávy smutné...  

Autor: Dita Jarošová | středa 24.1.2018 21:18 | karma článku: 11,86 | přečteno: 139x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16