Kultura a hry s mocí?

Kultura zažívá nebývalý úpadek, smrskla se na pouhé sledování PC a TV, nakupování. Lidé se procházejí velikým obloukem, aby se nepotkali... Vypadá to na všeobecně naordinovanou sociální fobii či alergii, tento naočkovaný vir.

Nakupování, toto slovo si nyní zapamatujme a všimněme si tohoto fenoménu, cele a výhradně ryze nahradilo již společenské setkávání se. Jediné povolené místo spolčování lidí jsou totiž nákupní centra.

kulturní stánek dnešní doby...

Arogantní akumulace moci nám sebestředně určuje, které odvětví a které obchody smějí běžet dle nelogických osobních vrtochů člověka, jenž pouští pomyslné provázky letícího východního draka. Nakupovat smí pouze tato skupina obyvatel v určenou dobu, v tyto a jiné hodiny zase jiná věková parta nejlépe po jednom z rodiny... 

Matrix dostán již do opravdu bizarní podoby. Sociální izolace dostoupila vrcholu a bude mít nedozírné následky.

Můžeme také pouštět draky z proklamované provenience...

Odcizování, přetnutí společného jazyka lidí, kultury, každý pociťuje když ne přímo strach, tak určitě nejméně nejistotu, osamění a z toho pramenící obavy..

Sportovci také běhají s náhubky.

Samozřejmě tato situace je tristní pro veškeré sportovní spolky, jen jednotlivci smí jezdit na kole či běhat. Rodina hrající si fotbal je již dalece za hranicí povolenosti...

Omezení a zákazy se vztahují ke všem skupinám, nejmenší vnímají tu vlnu úzkosti...

Něco se děje, je to jinak, vysílají nám děti, nechápou tu náhlou změnu společenských nálad a revolučních změn. Návrat k normálnu je daleko a v něm svítí neónově a fatálně slovní spojení: "Do  odvolání!" Přitom například v Itálii se věří, že události provizorní jsou ve skutečnosti vždy trvalejšího charakteru.

Místo setkávání pod širou oblohou, lidé se míjejí z dálky, bezmocně se navzájem sledují...

Byznys je snad pohnutkou k obrovským omezením takové neúnosné míry?  Statisticky je dokázáno, že propaganda zmůže mnohé.

Čemu vlastně věří představitelé moci, donynějška ateisté,lidé, zaštiťující se veřejně růženci a modlící se v katedrálách?

Jsou to samospasitelé a nepraví proroci? Komu tím ve skutečnosti prospívají? Věříme snad vůbec někdo na pokání u prokazatelných zástupců z řad stb? 

Zbystřeme, kdo v modlitebnách mluví, ačkoliv jsou nyní chrámy zavřeny, kdo hovoří, když tam nevpustí opravdové a k tomu povolané osobnosti ?

Očekávám, že po skončení karantény komedie vůbec neskončí, naopak, jistě bude pokračovat všemožnými řízenými kulturními veselicemi, na důkaz toho, jak jsou moc naši vládní furianti dobří, ANO.  

Autor: Dita Jarošová | neděle 12.4.2020 13:25 | karma článku: 10,50 | přečteno: 270x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16