Když se lámou epochy

Když se lámou epochy, převlékají se kabáty a nohsledi zpravidla vyjou se silnějšími. Příroda nevyjímaje, otepluje se či ochlazuje podle toho, jak velitelé hvízdají. Někteří vedoucí při lyžování to naopak popírají. 

Oteplují verbálně planetu tu nadvýrobou, ochlazují sodastreemy a kondenzovanými Chemtrails, tuhle jsem viděla na síti moc pěkný obrázek, jak tyto jsou v Litvě ještě hezčí než u nás...

A přitom stačí pěkná muzika z amplionu a lidé se tváří poklidně a už se prát nechtějí. Éry odkazují na ducha té které doby. Nám skončila epocha kovidová, ovšem mnozí se tváří, jako by právě byla doba úřednická či papírová a nechávají si houfně za úplatu vydávat neplatné kýčovité občanky, možná že se jedná o jakýsi suvenýr, od jakéhosi nekompetentního chlápka z Košic. Možná se chystá nějaké výročí, no nevím. Moje matka jednou dostala podobný recesivní pas při sletu Čarodějnic.

Některé doby se opakují, střídají se doby prosperity a časy méně hojné, bezpečné a válečné, po údobí klidu většinou je zjištěno, že se ve zpravodajství a špionáži hodně zaspalo, podobně  jako za 1. republiky František Moravec na tom byl i Vladimír Hučín, v devadesátých letech, když se stal vedoucím v BIS. Zjistil určitá pochybení až absolutní nečinnost ve své pozici. Místo špionáže se hrály kuličky či mariáš anebo fočus. Trochu mi to připomíná pohádku S čerty nejsou žerty. 

Nyní nám čistí hrad, bude vyvětrán, což se jistě těšíme! Osvěžující satira po síti ním naznačuje, že oproti minulu se budou dít věci.

Už by se nemusely oceňovat proradné osoby, také ty, co legitimizovaly svou tvorbou leta sosáče. Éra letí, mají děti. Husákova vnoučata mají málo míst na studium. Máme jinak nového rytíře Šimona Pánka. Osobně bych vyznamenala třeba výtvarníka Petra Síse, ze zahraničí například Irinu Slavinu in memoriam.

 Jinak jsou také jacísi novodobí Obrodníci, dříve Orlík, tam bych byla opatrná, co svou orbou chtějí zasít...

V jakém znamení, jaká asi bude tato nová Epocha? 

    

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dita Jarošová | neděle 11.6.2023 23:50 | karma článku: 7,28 | přečteno: 191x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16