Jsem jedním z tónů všech písní Tvých...

Hmmm... Nemám prý právo na spoustu věcí, I got my hair I got my head . Život nelze naplánovat, život lze jedině prožít. Neohlížet se. Podstatnou část svého života jsem prozpívala. Zpěv prý je čistý odvar z emocí. Zpěv je emoce.

Jsemť emotivní. Zpěv je vášeň. Nejen moje ... Tóny mohou být barvy, paleta, vějíř, stupnice, schůdky  Pokud se jedná o tóny, jsem tónem D jako domov, dům, dobrodružství, dobro, duch, dík, dar. Žít žít za láskou jít... Tóny jako chlívečky na facebooku, jako kamínky, jako světelný řetěz, sice když se hraje hra na světelný řetěz, občas někdo místo svítím řekne seru. Láska, to ona jediná to velké kouzlo zná a nás spoutává! Jsem rozhodně jedním z láskyplných tónů! Tóny se tvoří chvěním, chvěju se, a proto tvořím tón a s jinými tóny například akord. 

Bohužel některé tóny jsou disharmonické, je ovšem na nás, jak hledáme další tóny právě do toho svého akordu a souzvuku, do té naší písničky. Koho člověk pustí k sobě, na tom nesmírně záleží. Poté se člověk sice chvěje též, ale strachy a mnohdy i o život! Jde o to nevytvořit tón smrtonosně silný, musí to být právě jen chvění. Protože pak člověk nosí stigma. Ale nebud´me hlavně přizpůsobivými všemu.

Vtip dnešního dne: Víte čeho se bojí  Bureš více než čerta? Přece Mikuláše!

Jde to jedině jistou nápodobou, podobné si je totiž příbuzné. All you needed is love? Myšleno anglicky ta love.

Základním předpokladem je vždycky přenos, přenos příznivé myšlenky, krásného nápadu, přenos lásky! Znáte to: "Mávnutí křídla motýla na jednom konci světa způsobí tajfun na konci druhém!" Kdoví, co vyvolá chvění křídel tuhle na Letné...?

A proto vyvolávejme krásné chvění svých tónů, podpořené solidními slovy, vyzařujme lásku, která má někdy velkou energii, takovou jako ve filmu Akumulátor. Jde o chvění, ne oblečení a peníze. Chvění.

Ano, je vidět na dálku, jakési chvění, asi jako když se mi zničehonic rozezvučí housle tónem D. Už to tak bude, budu tedy jedním z tónů všech písní Tvých! Zapomenout na všechno a být písní, tónem, ocelově zvonit... Matuška... Rozplynout se, Tón ztratit, chtěla bych být tónem melodií, neboť muž prý je rytmus a žena melodie. Občas sice poněkud krkolomná, sem tam rytmus někdo ztratí...Nemyslím tím však nyní Daru R.

Občas tón dozní, člověk ztratí hlas a chuť a vůbec! Musí se nadechnout a zadout zkrátka znovu. Zachvět se. Být písní. Proto mne štvou antisemitské protitóny. Jásejme vždy s veselím, napadá mi na závěr. Smějme se směšnému.Chvějme se jedině vzrušením a nikoliv strachem! Provází mne celým  životem, ta píseň Jerusalaim shel zahav... Tento blog je toho dalším důkazem.

Autor: Dita Jarošová | pátek 6.12.2019 19:09 | karma článku: 11,34 | přečteno: 245x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16