Jídeláky versus aktovky?

Na našich ulicích vznikla vlivem nastálé situace nová vlna módy, kdy děti místo aktovek nosí jídelní nosiče zvané jídeláky... Úkaz, který je pozoruhodný.

Po ulicích většina měst nyní zmizely školní brašny a batohy, aby je nahradily praktické nádoby, a to všemožné soupravy na jídlo. Tento trend je pochopitelný, vývojem situace u žáků nastala distanční výuka, takže do školy se nyní podívají zřídka. Výjimkou jsou právě ony každodenní procházky na oběd. Jídlo se stalo nejdůležitější komoditou, protože pomáhá přežít v dnešní době /hlado/ moru... V městech a vsích jsou vidět dvojice holčiček či kluků s rouškami klátící za rukověť samonosičů trousících se pro obědy, což byla dříve doména, a to si přiznejme, hlavně důchodců.

A tak španělské ptáčky a kuřata a frankfurtské  či rajské polívečky šplouchají vesele v ešusech a děti, které nemohou odezírat na sebe vesele pokřikují co doma zažily přes barevné hadříky. Zajímavá kratochvíle donedávna určená seniorům! Tím nechci naznačovat, že by snad děti byly za takzvané staré- mladé. Snaží se pouze jít s dobou. A tato doba je taková stará- mladá... Nedostatkové zboží, zákaz opuštění místa, soudní dohledy, policejní razie... 

Protože se nyní celkově řeší nejvíce potraviny a jejich soběstačnost, distribuce, kvalita, kvantita, dostupnost, atd... Je tento trend celkem pochopitelný. 

Lidé se cítí být ohroženi, proto tak celkově vyházejí z domu ven jen na lov potravin do obchodů, pardon superobchodů tedy supermarketů. Tam se cítí být v bezpečí, neboť jsou zde dokola masírováni hlášením lokálních rozhlasů, že mají udržovat rozestupy, či tak celkově princip tří R se zde prý zcela a ojediněle na rozdíl od menších obchodů naplňuje. Navíc ve velko obchodu, kdy nám drůbež dováží guru čechie tak nehrozí, aby se do zde prodávaného ptactva dala ptačí chřipka, ta udeřila jak všeobecně známo, pouze na konkurenci.

K nákupu netřeba míti maturitu, stačí peníze. Ještě, že jsou prodejny domácích potřeb stále otevřeny! Sláva jim!  Co je zde za výběr krásných jídlonosičů a bez fronty...Tyto praktické módní doplňky, bakelitová aluminiová či nerezová zavazadla prostě jsou dobře k sehnání a trhají tedy nyní zaslouženě rekordy v nošení. Zkrátka euforie! 

Připomíná mi to čímsi stav z devadesátých let, kdy starší spolužáci ze střední pedagogické školy vyhlásili den svobodomyslnosti a spočívalo to v tom, že si každý přinesl učení v onen den v originálním zavazadle. Mnozí se v tom shlédli a našli: Učení a svačinu ten den do školy nesli například v kbelíku, futrále od hudebního nástroje, v papírové krabici, kufru od nářadí, ale byli i tací, kteří využili praktický víceúčelný uhlák z internátu!

Jídlo je posvátné  a určitě pomůže přežít více jak učení. Hlavně, když kupujeme domácí šmakulózní kvalitu od kmotra. To v Rusku jsou nyní ještě dál: potraviny, které nejsou lokální jednoduše házejí do ohně...

Co na tom, že on sám se stravuje zcela jinak a vybraněji. Uhelné prázdniny trvaly chvíli, ale nynější vláda se nám postarala o dva roky prázdnin! Uvízli jsme s nimi na pustém ostrově? 

Čekají nás volby, tak dejme šanci demokracii, ať tento bizarní stav už konečně zmizí a my se můžeme smát. Ešusy neešusy.     

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dita Jarošová | pondělí 29.3.2021 10:39 | karma článku: 13,21 | přečteno: 372x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16