Hovory - pomahač natěrač chránič...? Glosa

Jsou nápisy, co nevadí. A pak jsou nápisy, které občas zvednou Brežněvova obočí nebo ze židle. Nejde o nátěr, kterým byl  slon natřen, nešlo ani o připomínku soustavy Gulaku. Defacto o antikorozní vrstvu plechu s nadstavbou nápisů.

Po plejádě nátěrů českých vlajek a rovněž velikonočních nátěrů byl plechový slon až příliš dlouho rezavý. Nápis na něm v minulosti zněl i Mistři 2012, či Cirkouff. Kdysi se na slona dokonce troubilo a za tímto účelem byla zřízna i stránka na starém dobrém fb  (údajně se troubilo, aby nevběhl do cesty), nyní tu však bylo něco, co vadí víc než rezavý slon a svět! Různé nápisy na něm, jako že někdo někoho miluje, že je někdo vůl nechávaly plno lidí i odpovědných kupodivu chladnými. Jeden Trutnovský radní s filosofickou fakultou považoval poslední nátěr před skácením za nejkrásnější kabátek, co kdy měl!  Až jednou...:

"Ahoj dnes mi vyskočil tvůj komentář" přišla mi zpráva.

Píše mi komisárek, ten vrchní, bez oslovení, bez ladu a skladu. 

"Ahoj, dnes mi vyskočil tvůj následující komentář"

"A barva stále drží, na košili, na prstýnku i na botách... :)"

 

"Raději nebudu psát odkud"

 

"Jen pro zajímavost mohlo by to vypadát, jako přiznání k trestnému činu srejerstvi. Tak opatrně" Radí mi  vševědoucně."

 

"Tak srajerství to bylo možná i frajerství, právnickou případnou pomoc mi nabídl právník a zakladatel občanského fóra v Trutnově..."

 

"A není to trochu zbytečné se s tím chlubit na fb? " Proč by autor vadil? Ostatní tam taky psali nápisy i čísla, datumy... Myslím si svoje a pokračuji fascinovaně v konverzaci:

 

"Trochu veřejné tajemství, ale lidem se to líbí" Lidé to už vědí, byla jsem pouze první, kdo měl k dispozici a dal na síť fotky, ale to se nestalo ihned, někomu jsem to řekla face to face . 

"Tomu věřím, ale jaký je to příklad pro děti?"

Pomyslím si na to triumfálně- no jistě, že jsme mistři je dobrý příklad pro žactvo a defacto pozapomenutá státotvorná listina je už vandalství.

"Které?" 

"Všechny!"

"Aha, no ptají se. Syn mě opravoval, že je to charita a ne charta, tak jsem mu vysvětlovala ten rozdíl mezi tím"

(Nápis na exotickém chobotnatci zněl: "Charta 77" a "Havel") Vandalský čin u jiného nápisu totožného díla předtím v minulosti nebyl zjištěn, jak to, že nyní se situace změnila, píše se 2018...?  

 

"Já to nepíšu abych moralizoval, ale jak máme bojovat s trestnou činnosti, když nám to tu dělají veřejně známí lidé a ještě se s tím chlubí."

"Nejsem veřejně známá"

"Poslední dobou se mi zdá opak a moc ti fandím"

Přesto se v místních novinách objevila o dva měsíce později zpráva o nenadálém pokácení a rozřezání uměleckého artefaktu slona...Vznikla za tímto účelem nová obrodná lišta: "Jsem pro vrácení slona."

"Dík! Potěšil jsi mě. Jinak sprejer nejsem, jen ze zoufalství"

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dita Jarošová | pondělí 3.4.2023 14:20 | karma článku: 6,19 | přečteno: 203x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16