Fantom Facebooku

Před několika lety jsem si ze zvědavosti vytvořila profil na síti zvané Facebook s mlhavou představou možností, jaké skýtá. Dějí se tam vesměs věci podivuhodné, mám tam samé zajímavé přátele a tudíž v žádném případě nepatřím mezi její odpůrce. 

Směle chatuji, lajkuji nejprapodivnější a nejžádanější příspěvky, jak se patří a co mi v nabídce naskakují, no, jak kamzíci po horách. Tu a tam nasdílím pár zajímavostí, pochválím sousedům vyšlechtěnou zahrádku, dítě či pejska a podobně, jak už to bývá.

Protože mám i několik přátel, které sice osobně neznám, ale chtěli se kamarádit, řekla jsem si, že to s nimi tedy zkusím. Všichni až na jednoho, počínají si velice mile, přátelsky, nekomplikovaně a čitelně.

"Dobrodrůžo" nastalo jednoho šedivého dne, kdy si pan Fantom, jak mu sama pro sebe říkám, usmyslel, že se vyskytuji na jeho příspěvku, tedy fotce. A tumáš: označil mě v hloučku nic netušících klarinetistů, ačkoliv jsem na tento dechový nástroj jaktěživa necvičila a ostatní pány muzikanty také neznám! No nic, pán je v letech, používá brýle, třeba se spletl.

Ostatním přátelům, toť se ví, tomu také rozumím, celá událost přišla náramně vtipná! Jako by náhle procitli ze zimního spánku, jako by se konečně dělo něco kolosálního: lajkovali, vtipkovali a bavili se, případně ti pomalejší se skrytě vyptávali: "copak to je, tys změnila účes, nástroj, apodobně..

Nejsem sama ! " Skoro jsem se zaradovala o týden později, hnedle poté, co jeho nová oběť slovensky zalapala po dechu: " Čože je toto za haluz, kdě som zasa já?!" Paní se také nenalézala na obdobné fotografii plné chlapců v dobových krojích...

Dobře, přiznávám, když mi k letošním Velikonocům poslal na fotce roztomilou háčkovanou blbůstku s přáním, skoro mě to dojalo. 

Fantom ale nepolevil, činil se co mohl, napříště se totiž a v tom je ta potíž, rovnou zcela drze označil v mém příspěvku a vydával se i za někoho jiného! Ještě, že si člověk může na svém profilu tyto "legrácky" skrýt!  Rozumějte, mám srandu ráda. Ale člověk aby se bál odjet na víkend či dovolenou, že...?!

Naposledy mé jméno propůjčil jakési nahé sličné soše z pískovce, pod níž dokonce umístil citát o lásce!

Ale nyní, zdá se, odchoval si věrného zástupce. Náctiletý chlapec, kterého i znám, mu jedné víkendové noci, patrně pod vlivem úplňku nebo jiným vlivem, zdárně sekundoval! Doprostřed albumu pěveckých sborů mi náhle emigrovalo celé fotbalové mužstvo v čele s kapitánem, rozhodčím i kopačákem, ten tam prostě nemohl chybět! Chápete?! Fotbalisté tam viseli celý týden! Než jsem si všimla, než jsem přišla na způsob jejich odstranění, týden se tam hoši nezpěvaví vyskytovali!

Není nadto být  Fantomem sám sobě: nastavila jsem si u profilu hebrejštinu, a to jsem se pak nestačila divit! Moře hebrejštiny! V této situaci bych brala své původní nastavení, klidně s Fantomem i Fantomasem navrch! 

Proto vás žádám, abyste hned své Fantomy neodsuzovali a byli k nim zčásti shovívaví, nikdy nevíte, co všechno vás může potkat!

      

Autor: Dita Jarošová | pondělí 16.6.2014 0:00 | karma článku: 12,06 | přečteno: 562x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12