Duši neprodej!

Všechno kromě duše je snad na prodej... Nikdy není pozdě očistit se. Příležitost se najde vždy, stačí mít otevřené oči a uši. Vnímejme, hypotetická chyba není v Matrixu, je skryta v každém z nás. Kde začíná oblast duše? 

Kde končí hranice prospěchu a kde začíná ta oblast duše? Co jsme schopni obětovat, odložit jako nadbytečné, odžité, zbytečné? Potřebujeme všechno?

Neobchodujme s našimi city, protože to se nám může vymstít. Snažme se očišt´ovat, vyzařujme do okolí jistotu a pevnost ideálů. Stůjme s za svým přesvědčením, nenechme se zviklat povrchními prospěcháři, které odhalíme celkem snadno, tím, že vidíme jejich styl komunikace a při kontaktu očí... 

Pamatujme: "Člověk, na něhož nadávají blbci, je hoden důvěry!" Snažte se vnitřně nevyhasnout, vnímejte okolní svět a jeho stavy, snažte se monitorovat jevy, kterých jste svědkem. Jsou hodnoty, které jsou nadřazeny hmotě a sportovním událostem... Každý Váš čin se počítá, vyjděte do ulic a vyjádřete své emoce! Svoboda projevu za to stojí, odklid´me barikády a ty pomyslné nesmyslné cedule s věčnými zákazy! (kouření, sladkostí, hlučení,...)

Nemyslím si, že by to bylo zbytečné, proč bychom měli být už dopředu ustaraní, ztrápení? Kdo se nám to snaží namluvit? Kdo je na světě hlavní šéf?! Když je nejhůře, pustím si píseň "Dont worry, be happy!"  A v ní ukryté zřejmé poselství. Hlavní je láska.

Čtěme více a lépe, neznepokujme se malichernostmi. Neztrácejme čas banalitami, jděme rovně, nehrbme se před pseudovládci. Buďme na sebe hrdí! Nedejme se! Jan Patočka: "Historie není pohled, nýbrž zodpovědnost!"

 Upínejme se k lidem, kteří jsou zdravě veselí, k pozitivní hudbě, umění a mějme proboha vlastní názor! "Myslím, tedy jsem!" Můžete namítnout, že jste pěšákem, ale  chápejte, nikdo se nenarodil na koni, dokonce ani Napoleon ne. Každý z vás se narodil sám za sebe, tedy jako originál, jako jedinečná bytost, která vnímá. Máme právo se vyjadřovat, všichni bez rozdílu.

Maharal: "Naše ano a ne budiž spravedlivé, nemluvme jinak ústy a jinak srdcem..." 

Máte zodpovědnost za děti? Právě to můžete dokázat, tvoříme společně jejich budoucnost, která záleží jen na nás, jednejme tak, aby se za nás nemuseli stydět, za naši zbabělost nebo ignoraci. Zítra můžeme dokázat své postoje činy, tak toho využijme, vyjděme do ulic!!! 

 

 

 

 

 

Autor: Dita Jarošová | středa 14.3.2018 12:19 | karma článku: 12,54 | přečteno: 251x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,04

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12