Dokud se zpívá ještě se nezemřelo...

Dne 21.6 2020 jsme byli vyhoštěni z města Český Krumlov za zpěv písní podpořený slabou aparaturou. Městský četník nám po druhém upozornění doslova řekl, že máme opustit město.

Posléze svůj výrok vymezil na pouhý zákaz hudební produkce platící pro území celého jihočeského města, klenotu toho renesančního. Ve městě se pohybovat můžete, děl policista a došlo nakonec i ke ztotožnění delikventů a výhružce, co by se stalo při neuposlechnutí výzvy k zákazu činnosti. 

Bylo nám z toho sice úzko, zazpívali jsme si nakonec díky strážníkům s přítelem alespoň Á capella světoznámé písně a prověřili tak naše pěvecké dovednosti a možnosti přednesu získané při zpěvu ve sborech.

Okolní lidé ba i umělci, malíři ze zahraničí s námi soucítili a dokonce situaci i namalovali. 

"Dokud se zpívá ještě se neumřelo", jak pěkně přepsal známý výrok Alberta Einsteina, který na nás pokukoval poněkud kýčovitě potetovaný z triček ve zdejších Suvenýrech, pan Nohavica.

Zpěv prověřuje charaktery a dobu. Období holin, které květované byly k vidění na nohou dam, naznačovaly o nynější kulturnosti mnohé...

Oproti Renesanci připadalo nám spíše nacházet se v období inkvizičních procesů, kdy lidé byli označováni nálepkou RB. Relegatum Bohemia, neboli vyhoštěni ze země, z území. Včera jsme byli tedy RČK, Relegatum Český Krumlov. Jinak jsme zpěváci a zdejší bloggeři. 

Proto až budete někdy zpívat v Krumlově a nebudete zrovna halekající vodák na řece, dejte pozor, abyste nebyli konfrontováni městskou hlídkou jako včera my. Vyhláška onoho města povoluje pouze akustickou produkci a musíte během zpěvu migrovat, tedy měnit stanoviště po 90 minutách.   

Což Vám nedává mnoho příležitostí ke srocování davu. Snad jsou místa i kontrolována podle pohybu vaší telefonní karty. 

Omnia vincit amor... Neklesejme na Duchu a zpívejme, neboť dokud se zpívá, ještě se nezemřelo! 

Autor: Dita Jarošová | pondělí 22.6.2020 10:40 | karma článku: 17,19 | přečteno: 1039x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12