Dobré zprávy!

Dobrých zpráv není nikdy dost a poslové dobrých zpráv jsou vítáni a oslavováni. Okolní svět se ovšem nemůže nabažit, protože na každou jednu dobrou jsou možná tak tři špatné, anebo ne? Případně přepněme na pohádky, ty jsou poučné.

Dobrá zpráva bude, že nastává období svátků a salátově- bramborová sezona, kdy se toho příliš neděje. Ježíšek má kupodivu (divím se, asi se našla  v pořadu Pošta pro tebe) svá vnoučata a trochu sněhu jsme již na vlastní oči také viděli.

Budeme pokojně sledovat pohádky, které nám telka letos nadělí, abychom si vzali novoroční předsevzetí a ponaučení. Šíleně smutná následnice trůnu nám zase sdělí "Ničevó!" Čerti s žerty nám dokážou, že největší peklo je vojna se svými hodnostmi a hierarchií. Možná přijde i Kazisvět, který děsně řve a největším oceněným hrdinou pohádky se tak stane kuchař, který by však možná panu Polhraichovi nevoněl, jelikož nectí zásady hygieny a proti předpisům zaměstnává osoby s kožichem. Také tam defilují a profitují pánové asistenti fyzicky podobní milenci z písnišky "Znám já jeden krásný zámek."

Dále zde máme případ, kdy hazardní hře sázky propadne Rozum a Štěstí a my jako i v pohádce věříme, že na světě se právě bude více dařit jim dvěma spíše než Nesmrtelné tetě Závisti, jež nás pronásleduje v naší kotlině už od Náchoda.

Z pekla štěstí bude mít opět úderná parta, oceněná i letos na hradě. Co na tom jaký je plán, beztak shlédneme "Sedmero krkavců," kde jsou chlapci zákeřně zakleti v opeřence. Co na to Saturnin II?

Létající švec zvaný prt´avec nám opětovně nabourá vzdušný prostor nad Kokořínskem a bude vytvářet originální kožené boty. Ježibaby, co bydlí ve skále, umí zase bezva bílou kašičku.

Málem bych zapomněla na prince a Večernici, Tři veterány s princezniným čuchometrem, co narušuje územní celistvost státu, cestuje si, zatímco první ministr ani v Solnohradu nebyl. Pyšná princezna si dodnes neumí zavázat boty, Xenie z Arabely se zaraduje z odpadkové kalamity v říši pohádek. Nerozborné přátelství Kukyho s chlapcem astmatikem nás zahřeje a naplní nadějí.

Poslední princ, který není příliš velký horal a horolezec se opět ztratí v Ádru, bude také očekávané  královské dělení. Pan Menšík bude tančit v parku, protože tím, že snědl krev, stal se Člověkem, což mi přijde nefér vůči náboženstvím a vůči vegetariánům. Patrně se nachází v desáté bráně či aréně anebo v jiném levlu.

Abychom ten konec měli pohádkový jak se sluší, Anděl páně bude roztržitý a bude se hledat jablko, písničky nás naladí. Pricezna ze mlejna nás utvrdí v tom, že i v sýpce může vyrůst aristokratka. Saxana nás zase naučí používat byliny, abychom nemuseli tolik navštěvovat lékárnu. 

Vezmeme si ponaučení nějaké? Minimálně budeme doma zásobeni solí, co kdyby náhodou došla silničářům, jelikož i jim je kolikrát milejší zlata. Budeme se modlit, aby nás naše reprezentace v rámci retra nesvedla cestou až do pravěku. 

Budeme ve střehu, aby nás nikdo nepřepadl pod dubem za dubem, nějaký puštěný Lotrando. Jezero s chrtem nás příjemně poděsí snad jenom jako Panna a netvor to ještě umí. Naštěstí nás z toho všeho vysekají stateční Tři bratři, připraveni na nejrůznější kalamity přírodní i lidské.

Obušku z pytle ven nebudeme vykřikovat opilí, natož veřejně. Budeme na sebe hodní! Dáme si závazek, že se polepšíme, abychom nemuseli do polepšovny. Že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, bezcharakterností. Že naše demokracie nebude již déle trápit děti s kuřáky, že nebude tak lakomá a závistivá, tak špinavá a že nebude mořit hladem prasátka, kočičky a taky pejsky a  že nebude žrát žížaly.

Konec hlášení v rodném jazyce, přeji Vám veselé a voňavé a více dobrých zpráv :)

  

 

Autor: Dita Jarošová | čtvrtek 21.12.2017 20:01 | karma článku: 14,04 | přečteno: 218x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Hra o jídlo /povídka/

16.5.2024 v 14:40 | Karma: 6,57

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12