Braňme každý centimetr k nové železné oponě!

Bourat či budovat?  Od doby, kdy Churchill použil jako první termín Železná opona, již uplynulo mnoho času. Euforie, kdy se bourala Berlínská zeď, což jsme mnozí zažili, se dnes zdá až neuvěřitelným jevem a fantastickým příběhem. 

Opona, roleta, závěs, plot, zábrana, zeď... Kdo vlastně tvoří předěly, odděluje lidi, staví ploty, zdi, ghetta, činí předěly mezi světy?   

V roce 1991 si svět myslel, že konečně a navěky padají zábrany, otevírají se nové obzory, snad dal inspiraci nejen filmu Good bye Lenin či Pád Berlínské zdi a  Bornholmská ulice..

Vznikala na troskách oné krvavé, hladové zdi nová svobodná společnost a kultura. U nás v pohraničí se pro změnu stříhaly ostnaté dráty nůžkami na plech...Otevřel a vyčistil se prostor pro ducha doby, nyní stejné síly usilují o znovunavrácení vlivu kultury jež vládne militantní a primitivní hrubou silou.

Český film Konfident dobře odkrývá ponurou předlistopadovou éru... O to větší bylo pro občany opojení ze svobody, rozvolnění opasků doby, bourání zdi toho  provinčního a zrezavělého bolshevického ghetta.

Pomozme tedy vším nám dostupným chránit náš světa díl před vandalstvím, tupostí, vraždami zfanatizovaného stáda Putlerovy Prázdnoty... Aneb když se dítko z ulice stane obávaným diktátorem, co to světu přinese? Však je plný frustrace už z dětství a na nemocné stáří ho opět provází ničivý vztek...

Zeď bude navršena, jen se neví kdy a kde, v místě, až tam, kde skončí válečné běsnění bourání ,jeho zběsilá střelba do starců, žen dětí, milovaných lidských domovů a kulturních památek nevyjímaje. Dopadne snad Ukrajina jako Karthágo? Každoročně si pietou připomínáme památku Lidic, no Ukrajina, to jsou tisíce Lidic! Budou ženy napříč světem opět dávat dcerám pomyslná jména "Lidice" obdobně jako Buča, Mariunpol? Mariunpol je Guernica dnešních dní, realita, kterou bohužel přemírou negativních informací začínáme vnímat jako pouhopouhou a nucenou kulisu doby.

Zdi uprostřed měst nevěstí nikdy nic dobrého- namátkou zeď Varšavského ghetta, Západní zeď nářků v Jeruzalémě jakožto památka druhého chrámu zničená válkou, Berlínská zeď,,... Čínská... Mexická 

Bezpečnostní riziko představuje dosud neukončený vojenský konflikt, stejně jako seznam nepřátel mrazivé konfederace, na jejímž čele jsme napsáni, infiltrace ruskými tajnými službami, což se týká ostatně i dalších států, Polska, Slovenska,...

Použijme veškerý negativní magnetismus k posunutí č i oddálení nové železné opony! A to suverenitou, jednoznačným postojem, konzistencí jednotou, pravdou a láskou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dita Jarošová | středa 27.4.2022 12:43 | karma článku: 17,73 | přečteno: 765x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16