Autoblokáda České televize

Dnešní sváteční den využila část veřejnosti k podpoře veřejnoprávní televize a přijela auty k hlavní budově na Kavčích horách. Byly k vidění transparenty, vlajky, trikolory a k slyšení významné osobnosti nejen kultury a klaksony. 

Celou akci řídila na místě policie a množství dobrovolníků z řad Chvilek pro demokracii. Auta vytvořila kolem budovy jakousi "vozovou či automobilovou hradbu."

Lidé nesouhlasí například s výběrem rady ČT, s unáhlenými kroky, které by mohly mít dalekosáhlé negativní následky... Například i co se týče majetku a budov...

Mluvčím byl dnes například senátor David Smoljak.

Zkrátka byla to podpora nesoukromého média, které by mělo mít jisté parametry a splňovat nezávislost na mocných jednotlivcích a nastrčených figurách většinové strany.

Hovořil mluvčí Chvilek Benjamin Roll, dále senátor Smoljak, známý demokrat a filosof Václav Němec, také bývalý kandidát na prezidenta Marek Hilšer a další...

V době, kdy některá soukromá média v podstatě využívají svůj nemalý potenciál pro podporu svých mocných majitelů ve střetu zájmů a ke své propagandě je důležitost veřejnoprávních médií nesmírně důležitá. Stát potřebuje médium, které objektivně informuje a zároveň vysílá takové složení pořadů, které pokryjí různé věkové složení obyvatelstva, jsou na jisté úrovni a nepodléhají politikům. Takové médium bez cenzury funguje i jako hlídací pes, může nepokrytě informovat i o kauzách jednotlivců objektivně a nevytváří klientelistické prostředí, jako je tomu často u soukromých účelově využívaných médií. 

Dnešní autodemonstrace před budovou ČT...

Pokusy o ovládnutí ČT v době Opo-smlouvy z roku 2001 vzpomněl Václav Němec. A naznačil, že veřejnoprávní média dnes již  reprezentují jeden z posledních ostrůvků nezávislé žurnalistiky v českém mediálním světě a varoval tak rovněž před Polským a Maďarským scénářem...

Nová rada ČT zvyšuje napětí, šikanuje zaměstnance televize a navrací ji tak do dob nechvalně proslulé totality. Nenechme si toto jednání líbit a postavme se za její pracovníky, časem by mohlo být totiž pozdě a dosud nestranné médium by se v nepovolaných rukou  rychle ocitnout odpust´te mi ten příměr v rukou jakéhosi pomyslného Rumburaka!

Autodemonstrace před ČT...

Čili hegemonu a manýře jednostranně uvažujících prospěchářů bez jakýchkoliv skrupulí a patřičných odborných znalostí. Zkrátka bylo by to najednou médium nepestré, banální, ploché a fungovalo by na principu jakéhosi kafemlýnku, servírovalo by tedy pouze pořady loajálních lokajů a zprávy by se rázem proměnily v černou kroniku kříženou s infantilní přehlídkou rambohafíků. Nechceme další řáchandu, ale suverénní televizi se spolehlivými zdroji, slušnými reportéry a kvalitními pořady. Není nám zkrátka jedno, jaký osud čeká tento významný a veřejně prospěšný zdroj informací. 

Všichni známe například rádia jednotlivých obchodních řetězců, které nám do bezvědomí servírují zhruba pět právě loajálních nevýrazných zpěváků středního proudu... Víte co tím myslím, snad i ten slaboproudař elektrikář z toho musí mít už vymytý mozek. Člověk se kolikrát musí doslova spasit úprkem z těchto míst.

Pomyslný pomníček upozorňuje daňové poplatníky, že nezávislost televizního média a jeho budoucí objektivita mohou vzít za své.

Braňme nezávislost České televize a jejích moderátorů a važme si jejich práce! 

 

Autor: Dita Jarošová | úterý 17.11.2020 23:51 | karma článku: 22,17 | přečteno: 1192x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72

Dita Jarošová

Archa panenek...

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12

Dita Jarošová

Cucáci

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16