Foto

Pane kolego, většinou Vám dávám zapravdu, ale tentokrát nikoli. Nelze to omlouvat tím, že jinde je to podobné, prodejci si takovou cenou prostě mastí kapsu na maržích. A pokud tam neberou hotovost, tak jde o porušení zákona o platebním styku.

MK

Pro úplnost je třeba doplnit, pro toto porušení zákon nestanoví žádné sankce.

JR

J93a45n 56R51á95ž

15. 5. 2024 16:35

Výrok v blogu "Nicméně půllitr místního piva vyšel v přepočtu podle současného kursu zhruba na 343 korun a já to vůbec neřešil" mi připomněl slavné Paroubkovo machrování: "Dámy a pánové, nechci se vás dotknout, ale kdo z vás to má?“

Hodně pitomé!

Souhlas. Mistrovství světa je tak výjimečná událost, že to opravňuje i výjimečné ceny. Když už se člověk rozhodne vrazit do vstupného a případného ubytování nemalé peníze, neměl by řešit cenu občerstvení. Je to podobné, jako když je člověk na dovolené v zahraničí, taky tam cenu piva neřeší (já tedy určitě ne).

AL

No a? Když na to nemám, tak sedím doma nebo jdu do hospody. V Praze na letišti taky stálo před 15 lety kafe 110Kč a nic jste s tím nenadělali. Na koncertu U2 na Strahově v r.97 vám u vstupu sebrali veškerý pití a pak vám půl litru vody prodávali za 50 Kč.

JK

k poměru k našim výdělkům to opravdu přměřené není. Za 110 kč mám v Ostravě dvě plzně. 100% zdražení je opravdu hodně.

Foto

Není to přiměřená cena, je to zlodějina.

JV

J19a31n 94V58ě44r30n40ý

15. 5. 2024 15:04

"když mám na pivo chuť, tak si ho koupím bez ohledu na cenu" - Se mi líbí jak v myslích pravicových fašistů existuje trh jenom k tomu aby se mohli povyšovat nad socky. Jasně skutečný kapitalismus je to jenom, když se nedívám na ceny... panebože

PB

Nebylo ani náhodou. Tak leda nomenklaturním komunistům.

  • Počet článků 3343
  • Celková karma 23,55
  • Průměrná čtenost 1801x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz