Foto

Už v roce 2015 Zeman prohlásil, že pokud Mynář nebude mít prověrku na přísně tajné, tak jej odvolá. A nakonec pro něho v roce 2023 žádal abolici. Tak kdo koho vlastně řídil? Vypadá to, že Mynář Zemana (o Nejedlém nemluvě).

Foto

Udělení Řádu Bílého lva tomu, jehož jméno nechci vyslovit, by bylo degradací tohoto vyznamenání pro všechny jeho minulé, jsoucí i budoucí nositele. Jeho přínos pro naši vlast má záporné znaménko.

JV

Víte, znalý Vodvářko, že v roce 1999 udělil Řád Bílého lva Václav Havel Michailu Gorbačovovi, bývalému prezidentovi SSSR a generálnímu tajemníkovi ÚV KSSS ?

MM

Posselt se snaží o smíření a porozumění, Zeman celý svůj politický život šíří jen destrukci, nenávist a lži.

Foto

O Zemanovi už diskutovat netřeba. Ale jenom si říkám kde může být dno ANO, když od jejich funkcionářů padají takovéto návrhy.

Foto

Nechápu, jak někdo může byť jen uvažovat o vyznamenání tak špatného člověka.

IS

V případě Vondráčka to naprosto chápu. Svůj k svému.

VR

Petr Lang (40) z Ostravy vyfasoval pětileté vězení za facku, kterou uštědřil pronásledovateli svých dcer Josefovi M. (†68). Ten po ní upadl na zem a zemřel. Dcery zavřeného muže napsaly žádost o milost prezidentu Miloši Zemanovi.

Školačkám přišla odpověď z Kanceláře prezidenta republiky ve kterém se píše, že bude případ předán ministerstvu spravedlnosti. Mimo jiné v něm úředník dívkám vysvětluje, že se občas nakupí problémy a samy mají pomoci mamince překonat období tak, že se budou učit. Inu, není milost jako milost a jak pro koho!

JV

Zeman udělal v udělování milostí malou změnu - podmínil jeho udělení nejprve schválením ministrem spravedlnosti. Proto je ta zmínka o předání ministerstvu. Pavel jako jedno z prvních opatření tohle zase zrušil s tím, že si bude o milostech rozhodovat sám.

PB

P82e80t85r 69B52u13r96i13a90n

14. 5. 2024 11:58

Vondráček tím "usmířením společnosti" vlastně řekl, že Zeman byl kontroverzní, ublížil a naštval spoustu lidí, dehonestoval a zmrvil co se dalo a teď to uzavřeme tím, že mu dáme medaili a vše zapomenuto.

Je to tak křupansky nehorázný návrh, jako kdyby obhájce o recidivistovi před soudem řekl: Jistě, stala se spousta špatných věcí, některé z nich sporné, jiné neprůkazné, ale pojďme mu dát odškodnění a zapomeneme na to.

A je to přesně ve stylu hnutí ANO, kdy Babiš označuje nejhorší výsledky v době pandemie za Bestcovid, největší sekyru státního rozpočtu za úspory a Schillerová to dokonce označila za finanční polštář do budoucna, odsouhlasení Green Dealu (Fit for 55) za boj proti zelenému šílenství, kdy veřejně tvrdí, že nemá s Agrofertem nic společného a z jeho fondů podporuje samoživitelky, že neví kde a v čem bydlí a z Čapáku v tu chvíli posílá tweety, že jim tam přiletěl čáp.

Hnutí ANO mi ponejvíce připomíná zadání logického úkolu z učebnice starořecké logiky: jdete parkem blázince, kde potkáváte jen ty, kteří lžou naprosto ve všem. Jak se na rozcestí optáte na správnou cestu?

Foto

On by si nějaké vyznamenání zasloužil, ale s něčím takovým se nikdy nemuselo počítat. Zatím. Vážení grafici a výtvarníci, navrhněte něco přiléhavého, ale prosím, aby to zase šlo publikovat v médiích.

MB

Miloše je možno ocenit. Jako šéf gangu si vedl poměrně udatně. Založil třeba HOB - Hnutí za osvobození Baláka. Jeho nejvyšší vyznamenání? Že doposud nebyl zatčen - Za Velezradu. Za službu cizím mocnostem. Ostudný a lživý čučkař.Prohospodařil sám sebe ...

00

  • Počet článků 3334
  • Celková karma 24,86
  • Průměrná čtenost 1804x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz