ZS

Pobavilo. Prošli jsme tím všichni pamětníci Consulů a dalších prehistorických značek. Mám v paměti kolegu, který přišel celý nešťastný, že potřebuje nutně vytisknout nějaké dost důležité materiály a nejde to a nejde (měli jsme centrální tiskárnu). Dalo mi dost práce se nerozesmát, protože z pokynů k tisku si vždy vybral cancel , protože si myslel, že je to zkratka pro kancelář.

JK

A to se ještě někteří snažili anglické názvy tlačítek počešťovat (typické bylo "budiž"). A zkuste se rozhodovat mezi "Zrušit" a "Odmítnout".

Foto

Já jsem v pozici toho ajťáka. Když jsem byl po operaci kýly na kontrole u svého chirurga, tak mě požádal, když už jsem ten inženýr , jestli bych mu v ordinaci nezprovoznil tiskárnu. Měl poměrně archaické PC a novou tiskárnu. Tak mi to dalo zabrat asi půl hodiny (stáhnout ovladače, dostat je do PC ...). ale zadařilo se.

Vděčný doktor mě osobně odvezl domů, jednou mi udělal kontrolu v den kdy neordinoval a byl jsem tam sám, a pak asi rok jsem chodil přednostně, místo čekání v řádu hodin v čekárně. Až mi to už bylo trapné.

Teď jsem tam naštěstí už asi 3 roky nemusel zavítat.

Foto

Jak je dobré být s doktorem zadobře, že? Já toho svého ajťáka taky žužlám. Barter jako když vyšije.

Jeden nikdy neví.....

Foto

Moc jsem se pobavila.😀

Pamatuji si, když jsem koupila tiskárnu a přece nejsem žádnej to...že jó. No, nešlo nic, tisknout už vůbec.

Volala jsem do práce tenkrát ještě manželovi a on mi položil otázku:"A máš ji zapojenou v síti?"

O-ou..

Foto

Jo, jo. Zprovoznit (přimět k tisku) obyčejnou "inkoustovku" třeba Canon, aby tiskla nejen soubory vytvořené přímo na PC, ale také stažené zvenku z internetu, bývá v případech, když si ráda postaví hlavu, tvrdý oříšek.

Foto

Já měl tu kliku, že s příchodem počítačů dosáhl můj syn teenagerského věku a všechno mi vysvětlil a opravil. Jinak plně chápu tvoje pocity a to já začínal v počítačovém pravěku v roce 1983 nebo 84.

Vašek

MS

Počítačový pravěk v roce 1983?? V roce 1965 nám dali na vojně učebnici programování počítače EPOS s tím, že ten, kdo se do 2 týdnu ten strojový kód nenaučí tak půjde vojákovat k normálnímu útvaru....

KH

Snad by stacilo aby ten pocitac mel nejake tlacitko s nazvem Zachranna Brazda (ZB), ktere by pocitac bez cavyku privedlo do stavu PRED tou nehodou. A treba s upozornenim co neudelat aby to k te nehode znovu nevedlo. Pocitace jsou dnes beznym nastrojem prace, a nutit uzivatele aby byli zaroven i programatorama je tak trosku drze.

MM

Jsem na tom hůř než Vy. S počítačem taky někdy zápasím a z medicíny umím jen pofoukat bebíčko.

JK

To znám velice dobře. Ale musím uznat, že doktoři patřili spíše k těm "lepším" zákazníkům.

MS

V popsaném směru mne vysoká škola do života vybavila lépe. Tedy ne samotná škola, ale nutné zlo zvané vojenská katedra. Byli jsme u spojařů a tam se naučili psát všemi deseti zpaměti. Skvěle se to hodilo při opisování textů, které za reálného šokializmu mohly soutěžit nejvýš o zlatou mříž Ministerstva vnitra.

Foto

Naprosto Tě, Tomáši, chápu. Já píšu všemi deseti, to víš, mám ekonomku. Samozřejmě můžu mít oči zavřené a povídat si při psaní o čemkoli jiném. Ale ujišťuji Tě, že co se Tvého oboru týká, zvládnu jen vypláchnout ránu kysličníkem, do žádných větších akcí se nepouštím.

  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz