Foto

Jelikož útočníkovi muselo být jasné, že žena dopadne do frekventované ulice, soudil bych to jako pokus o vraždu.

Vašek

Vzhledem ke staří oběti a místu události bylo podle mne na místě použítí § 145 - Těžké ublížení na zdraví, kde je sazba 3 až 10 let. Těch 18 měsíců je výsměch. A nebál bych se použít ani odstavec f) kde je sazba 5 až 12 let, jedná-li se o akt násilí "pro skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině oběti", protože pachatel byl zcela určitě veden nenávistí k seniorům - jiný důvod ten útok neměl.

IM

I44v30a18n 25M87i74n28á48ř

21. 4. 2024 10:26

Zvláštní, že tito "tvrdí hrdinové" si nikdy svou agresi nevybijejí na někom fyzicky srovnatelném. Vždy jde jen o zločinnou a zákeřnou zbabělost.

Chudák paní, následky zranění se vyhojí, bohužel trauma si ponese po zbytek života.

IH

Co je na tom zvláštního? Tito jedinci fakt nestojí o rovný, férový boj nebo dokonce konfrontaci s někým silnějším. Vybírají si snadné cíle (pro krádeže, napadení a podvody) z řad slabých a zranitelných, má-li být jejich akce účinná a úspěšná. To, že je to hanebné a ta verbež pak dostává nízké tresty je na jinou diskusi...

Foto

V takových případech by měly padnout mnohem vyšší tresty.

Foto

Dívat se na to nechci. Umím si to představit. Napadá mne ta stará metoda pranýře, kde by dotyčný byl třeba denně vystaven s popisem důvodu, proč je tam připevněn. Jenže my jsme humanistická společnost, dbající na lidská práva. A pokud by někdo tomu gaunerovi ublížil, dostal by vysoký trest.

JE

Loupežná přepadení, úkladné vraždy a násilí na dětech a seniorech si myslím je obecně velmi málo trestáno.

To, že zmetka vypátrali a dokonce směšně potrestali sice Babičce moc nepomůže, ale jak by to dopadlo, kdyby neexistovaly tolik propírané kamery na každém rohu.

Jinak samozřejmě děkuji autorovi za připomenutí toho odporného činu. Stáří se může dožít každý z nás, a to co si vychováme nás pak bude provázet až do smrti.

IL

I79v46o 69L33y98č59k23a

21. 4. 2024 17:52

Kolikrát jsem netrpělivý, když se mi pod nohama motá kolega senior či seniorka. Ale vždycky si řeknu, že zatím jsem na tom dobře a že není vyloučeno, že za pár měsíců nebo let na tom mohu být hůř. A netrpělivost mne přejde.

ZV

Je velmi smutné čeho jsou někteří tvorové schopni

  • Počet článků 407
  • Celková karma 18,21
  • Průměrná čtenost 1350x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake