Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

všichni jsme obětí propagandy (záměrně nepíšu dezinformací). Když vidíme mrtvé, tak jen ukrajinské civilisty, nebo ruské vojáky. Když vidíme zničenou techniku, tak jen ruskou.

Stejně prezentovali svým občanům válku Němci, Rusi, Angličané, Američané.. V německých filmových reportážích tisíce špinavých otrhaných ruských zajatců. Na druhé straně mrtvoly zmrzlych německých vojáků.

Vojáci se poučili z Vietnamu. Tam média ukázala hrůzy války na obou stranách. Výsledek tlak veřejnosti a stažení z Vietnamu.

3 6
možnosti
VZ

To "poučení" stálo obvatele jižního Vietnamu svobodu a vrhlo je do chřtánu komunismu. Jestli to bylo v nečem poučení, tak v tom, jak levičácká verbež dokáže pod ušlechtilými hesly a s pomocí nakloněných médií zmanipulovat veřejnost. A v konečném důsledku tím zahodit prakticky ložené vítězství. Vietkong byl po fiasku ofenzivy Tet totálně zdecimován a ztratil roli hlavního hybatele. Nasazování museli být stále více branci z armády severního Vietnamu a těm už se do umírání zdaleka tolik nechtělo. Bohužel veřejnost zmanipulovaná levičáckými "mírotvorci" znemožnila tohle využít.

A dnes jsme svědky téhož, kdy levičáci zase chtějí nahrát komunistické svoloči v Kremlu. Cenou má být pro začátek Ukrajina. V reálu by chtěli mít rusáka aj tady, protože jim z nějakého důvodu vyhovuje ten ksindlrežim, kdy neschopná lůza může vládnout a rozhodovat díky tomu, že má tu správnou stranickou legitimaci.

6 1
možnosti
PZ

Co dodat? Snad to že Kremelská propaganda bohužel funguje velice dobře.Všichni víme že lidí kteří jí podlehli a jsou přesvědčeni že to je pravda pravdoucí je bohužel hodně.Tím víc my kdo si ceníme demokracii musíme stále bojovat a psát články jako vy Pane Kroupa.

Takže hodně kuřáž a samozřejmě,velká karma. 👍

11 0
možnosti
JK

Máme teď obrovské štěstí, že existuje jen ruská propaganda. A že Ukrajinci, Američané a s nimi celý Západ konflikt popisuje zcela objektivně a bez jakýchkoli úmyslů deformovat fakta ve prospěch Ukrajiny...

0 3
možnosti
LH

Kroupa níže přiznal, že "dezolát" je ten, kdo mu nedá karmu. O Rusko vlastně nejde, to pozná telepaticky.

3 6
možnosti
JK

R^ Jak se říká: kdo to hovoří, ten to aj je.

1 1
možnosti
LW

Děkuji, kvalitní článek, kde je stručně a výstižně řečeno vše potřebné.

9 0
možnosti
MP

Ale ano, souhlas s tímto docela plamenným projevem, ale zajímalo by mne kolik jednoznačně radikálních zastánců "pro mír není dobré ustupovat zlu", v případě, že by obdobná válečná situace nastala u nás, zůstali věrni tomuto svému přesvědčení a bojovali by. Obávám se, že by možné řady bojovníků značně prořídly.I z řad slovně radikálních blogerů.

7 0
možnosti
Foto

Kdyby se v roce 1968 NATO rozhodlo nás před armádami VS zachránit a vyhrálo, rozpadl by se tábor socialismu a v zemích východního bloku, SSSR nevyjímaje, by došlo o dvacet let dřív k vývoji, který nás potkal po Listopadu. Lidé ve všech zemích RVHP by si paradoxně porážkou pomohli ke svobodě a důstojnějšímu žití. Do té doby by však vojáci na frontě bojovali proti agresorovi a bylo by jim vtloukáno do hlavy, že bojují za vlast. Ve skutečnosti nasazují na frontě životy, aby ti co jsou u moci nepřišli o koryta. Vlastenectví je opium lidstva.

2 4
možnosti
VL

Myslím, že základní chyba se udělala, když po demonstracích na Majdanu byla 22.unora 2014 uzavřena dohoda mezi prezidentem Janukovičem a představiteli Majdanu, že Janukovič odstoupí, sněmovna odstoupí a proběhnou nové volby, nová sněmovna projedná materiál o přistoupení Ukrajiny k EU, budou vyšetřeny zločiny spáchané na Majdanu a v podstatě byla akceptovaná většina požadavků Majdanu. A to vše mělo proběhnout v roce 2014. Garanci za dodržení dohody převzaly vlády Polska, Německa a Francie.

Bohužel radikální křídlo Majdanu tuto dohodu odmíto (třebaže představiteli Majdanu byla podepsaná) a pohrozilo ozbrojeným utokem na vládní uřady, pokud Janukovič okamžitě nepředá moc do rukou Majdanu. Tu noc Janukovič z Ukrajiny uprchl.

3 7
možnosti
Foto

Pane Loudo majdan byl šetřen OSN. Většinu mrtvých v centru Kyjeva během krvavých střetů z 20. února loňského roku má na svědomí zvláštní policejní jednotka Berkut. Vyplývá to ze zprávy, kterou v úterý v Kyjevě zveřejnila skupina mezinárodních expertů.Odpovědnost za většinu obětí střelby z 20. února 2014 může být přisouzena příslušníkům Berkutu...Na základě anylýzy stovek hodin videozáznamů a materiálů z internetu jsme identifikovali 21 až 24 příslušníků Berkutu, kteří postupovali ulicí Instytuska a stříleli do účastníků protestů. Další stříleli zpoza betonové bariéry u stanice metra Chreščatik,“ uvádí zpráva poradní skupiny, která z pověření Rady Evropy dohlíží na vyšetřování střelby.V dokumentu se nadále píše, že nikdo z příslušníků policejní jednotky nemohl použít zbraň bez vědomí velitele Dmitrije Sadovnika. Policisté byli maskovaní a měli černé uniformy bez identifikačních znaků, pouze na rukou měli žluté pásky, aby se navzájem poznali.Podle expertů byla většina z 49 obětí masakru na ulici Instytutska zastřelena z útočné pušky kalašnikov AKS-47 ráže 7.62 x 39mm. Dotyčná jednotka měla podle dokumentu dostat ze skladů dvacet těchto automatů, které však později zmizely.Masakr z 20. února byl nejkrvavějším dnem ukrajinské revoluce. Ukrajinští vyšetřovatelé soudí, že takzvaná Černá rota Berkutu tehdy zabila nejméně 39 demonstrantů. Při demonstracích na kyjevském Majdanu celkem zemřela zhruba stovka lidí. Prezident Petro Porošenko při příležitosti ročního výročí krveprolití prohlásil, že stopy vedou k poradci ruského prezidenta Putina. Moskva to označila za nesmysl.

10 0
možnosti
Foto

Karma.R^ Dost místních dezolátů a kolaborantských mírotvorců si vůbec neuvědomuje jak agresivní a nebezpečný totalitní režim postupně v Rusku vznikl a jak je důležité pro naši bezpečnost a budoucnost ho co nejvíc oslabit či dokonce porazit a udržet co nejdál od našich hranic. Ustupovat zlu je pouze cesta k další agresi a válce....

25 0
možnosti

Karma, jen jedna poznámka

Rozdíl mezi ruskou armádou a tou ukrajinskou je právě v tom, že ta ruská útočí bez zaváhání na ukrajinské civilisty, kdežto armáda ukrajinská útočí výhradně na vojáky a vojenskou techniku armády ruské.

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798248

jestli to nebude tím, že se bojuje na UA území a UA nemá moc možností na to, aby zasáhla russké územní cíle....

8 0
možnosti
IM

I33v50a25n 50M41i83n11á59ř

17. 2. 2023 17:57

Sebemenší tolerance vůči Ruskému agresorovi je cestou do pekel ! Pro národ, jehož bolševická ideologie paralyzovala vývoj celé střední a východní Evropy po dvě generace .. a nyní se pokouší o totéž - není omluvy !

Díky za článek.

20 0
možnosti
JM

Díky, výborně napsáno.

16 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám